Dünya Uçakta olay çıkaran kadına rekor ceza! Koli bandıyla bağladılar...

Uçakta olay çıkaran kadına rekor ceza! Koli bandıyla bağladılar...

14.04.2022 - 14:32 | Son Güncellenme:

Uçuşun ortasında sinir krizi geçirerek olay çıkaran, mürettebata saldırarak yolcuların güvenliğini de riske atan kadın, uçuş ekibi tarafından koli bandıyla koltuğa bağlandı. Kadına rekor miktarda para cezası geldi.

Uçakta olay çıkaran kadına rekor ceza Koli bandıyla bağladılar...

American Airlines uçağındaki bir kadının mürettebata saldırdığı ve uçuşun ortasında kapıyı açmaya çalıştığı iddia edildi. Olaydan sonra koltuğuna koli bandıyla bağlanan kadın, Federal Havacılık İdaresi tarafından bugüne kadar verilen en büyük para cezası olan 81 bin 950 dolar para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

KOLTUĞA BAĞLADILAR

Yolcu, 6 Temmuz 2021'de Dallas'tan Charlotte, Kuzey Carolina'ya giden 1774 sefer sayılı uçuşta olay çıkardıktan sonra koltuğuna bağlandı. Olay videoya alındıktan sonra sosyal medyada yayınlandı ve rezilliğin boyutu daha da büyüdü.

KAOS YARATTI, UÇAK RÖTAR YAPTI

TikTok kullanıcısı @lol.ariee tarafından yayınlanan görüntülerde, uçuş görevlileri yanından geçen yolcularla sakince vedalaşırken, kadının "Sen! Sen! Sen!" diye bağırdığı duyuluyor.

Yaklaşık üç saat rötar yapan uçuş sırasında, görevliler telaşla koşuşturup banyo kapılarını kilitlerken yolcular üstteki bagaj bölmelerinden çantalarını kaptı. Bir anda herkes ayaklandığı için kaos patlak verdi ve pilot yolculardan oturmalarını istedi.

Haberin Devamı

KAPILARA VURMAYA BAŞLADI

Tiktok kullanıcısı, inişten hemen önce yolcunun "sinir krizi geçirdiğini ve uçaktan inme dürtüsünün olduğunu" söyledi. Olayı kameraya alan sosyal medya kullanıcısı, "'Bu uçaktan inmem lazım' diyordu ve çıkışlara çıkıp 'Beni bu uçaktan indirmeniz lazım!' diyerek kapılara vurmaya başladı" diyerek yaşananları anlattı.

HERKESİN HAYATINI TEHLİKEYE ATTI

Havayolu şirketi, New York Post'a açıklama yaparak kadının uçağa biniş kapısını açmaya çalıştığını, diğer müşterilerin ve mürettebatın güvenliğini riske attığını, bir uçuş görevlisine saldırdığını ve ısırdığını söyledi.

Uçakta olay çıkaran kadına rekor ceza Koli bandıyla bağladılar...

Federal Havacılık İdaresi ayrıca, 16 Temmuz 2021'de Las Vegas'tan Atlanta'ya giden bir Delta uçuşundaki kadına, şimdiye kadarki en büyük ikinci para cezası olan 77 bin 272 dolar para cezası ödemesi önerdi.

SARILIP ÖPMEYE ÇALIŞTI

Olayla ilgili yapılan açıklamada, kadının başka bir yolcuya "sarılıp öpmeye" çalıştığını, uçuş ortasında uçaktan çıkmaya çalıştığını ve mürettebat onu tutmadan önce birkaç kez başka bir pilotu ısırdığını söyledi.

2 MİLYON DOLARLIK CEZA

İki para cezası, Federal Havacılık İdaresi'nin bu yıl şimdiye kadar ödenmesini önerdiği yaklaşık 2 milyon dolarlık cezanın bir parçası.

Federal Havacılık İdaresi'nin asi davranışlara karşı sıfır tolerans politikasının ve halkı bilinçlendirme kampanyasının bir parçası olan yüksek cezalar, bu tür vakaları yaklaşık yüzde 60 oranında azalttı. Yolcuların, kendileri hakkındaki bu cezalara yanıt vermeleri için 30 günleri var.