Dünya Üçgenin içine giren sırra kadem bastı! Herkes tek tek kaçtı, gerçeği söyleyen 1 kişi var

Üçgenin içine giren sırra kadem bastı! Herkes tek tek kaçtı, gerçeği söyleyen 1 kişi var

16.06.2023 - 14:36 | Son Güncellenme:

Biri ormanda kafile gezdiriyordu, biri hareket halindeki otobüsün içindeydi, biri profesyonel dağcı olarak tırmanıştaydı. Hepsinin tek ortak noktası ise sırra kadem basarak ortadan kaybolmaları oldu. Bu üçgenin içerisinde 5'i de aynı sonu yaşadı. Tüm bu yaşananların peşine düşen ise sadece bir kişi var.

Üçgenin içine giren sırra kadem bastı Herkes tek tek kaçtı, gerçeği söyleyen 1 kişi var

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - ABD’nin Vermont eyaletinin güneydoğusundaki Glastenbury Dağı'nın yakınlarında bulunan Bennington Üçgeni'nde geçmişten günümüze birçok esrarengiz olay yaşandı. Kimi zaman UFO ve uzaylılarla gündeme gelen bölge kimi zaman da efsanevi koca ayağın yaşadığı alanlardan biri olarak anılıyor. 1940 ve 1950’li yıllardan bu yana en az 5 kişinin iz bırakmadan kaybolduğu bölgenin Kızılderili geleneklerine göre de lanetli kabul edildiği belirtiliyor.

Üçgenin içine giren sırra kadem bastı Herkes tek tek kaçtı, gerçeği söyleyen 1 kişi var

Haberin Devamı

İsim babası ABD'li yazar Joseph A. Citro olan 'Bennington Üçgeni', 19. yüzyıl sonlarına doğru bölgedeki ormancılık faaliyetlerinin kısmen düşüşe geçmesinin ardından terk edildi. Bunun bir sebebi de tüm yaşananların ardında bir seri katil olabileceği düşüncesi. Çocukluğundan bu yana Bennington Üçgeni’nde yaşanan kayıp hikâyelerini dinlediğini ifade eden ve paranormal olaylar üzerine yaptığı araştırmalarla bilinen Citro, 30 yıldır bölgede yaşanan kayıp vakalarını araştırıyor ve henüz çözülemeyen olayların nedenini açığa çıkarmaya çalışıyor.

GERİDE KALAN HİÇBİR İŞARET YOK

Gizemli olayların meydana geldiği bölgenin geçmişten bu yana çevrede yaşayanlar tarafından tehlikeli olarak görüldüğünü ifade eden Citro, “Buradaki Kızılderili kabilelerinin de tuhaf şeyler yaşandığı için dağ çevresinden uzak durduğu söyleniyor” şeklinde konuştu.

Üçgenin içine giren sırra kadem bastı Herkes tek tek kaçtı, gerçeği söyleyen 1 kişi var

Haberin Devamı

'Bennington Üçgeni' olarak adlandırdığı bölgede resmi kayıtlara göre ilk kayıp vakasının 1945 yılında yaşandığını söyleyen Citro, detaylarının da şaşırtıcı olduğunu düşünüyor. Joseph, bir av rehberi olan 74 yaşındaki Middie Rivers’in hiçbir iz bırakmadan kaybolduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Dört kişilik bir ekibe liderlik eden bir av rehberi grubunun biraz önüne geçiyor ve hiçbir iz bırakmadan ortadan kayboluyor. Ormanı ve çevreyi tanıyan birinin geride hiçbir iz bırakmadan kaybolması ve bir daha bulunamaması oldukça garip."

Middie Rivers’tan bir yıl sonra hâlâ eyaletin en büyük kayıp vakası olarak nitelendirilen 18 yaşındaki Paula Welden’in de aynı bölgede sırra kadem bastığını dile getiren Joseph A. Citro, “1 Aralık 1946'da Bennington Koleji öğrencisi, kırmızı bir palto giyerek orman yakınlarında bir yürüyüşe çıktı ve asla geri dönmedi. Paula'yı aramak için büyük bir insan avı başlatıldı. Bu olay yaşandığında ben henüz doğmamıştım ama annem bana bu olayın tüm detaylarını anlatmıştı. Binlerce insan onu aradı. Köpekler ve helikopterler kullanılmasına rağmen aramalar sonuçsuz kaldı. Bu olay eyalette o kadar çok dikkat çekti ki Welden kaybolduktan sonra yetkililer arama kurtarma birliklerini güçlendirmek zorunda kaldılar. Hatta eyalet polis teşkilatı kurulması kararı verildi" şeklinde konuştu.

OTOBÜSÜN İÇİNDE 'KAYBOLDU'

Paula'nın ortadan kaybolmasından tam 3 yıl sonra, Bennington Üçgeni ile ilgili en çarpıcı vakalardan biri yaşandı. 68 yaşındaki James Tedford, Vermont'ta akrabalarını ziyaret ettikten sonra dönüş yolu için otobüse bindiğinde her şey normaldi. Tanıkların ifadesine göre Tedford Bennington'dan önceki durakta otobüsün içindeydi. Ancak otobüs Bennington'a geldiğinde Tedford ortadan kaybolmuştu. İfadelerde yer alan bilgilere göre yaşlı adamın bagajda bulunan eşyaları duruyordu ancak yolcu bir anda ortadan kaybolmuştu.

Üçgenin içine giren sırra kadem bastı Herkes tek tek kaçtı, gerçeği söyleyen 1 kişi var

Haberin Devamı

James Tedford’un ardından ise Bennington Üçgeni’nde en genç kaybolma vakası gerçekleşti. Takvimler 1950 yılını gösterdiğinde 8 yaşındaki Paul, annesi çiftlikteki hayvanları beslemek için yanından ayrılırken arabada oyun oynuyordu. Annesi Paul’u arabadan inmemesi konusunda uyarmıştı ancak kadın döndüğünde Paul gitmişti. Yüzlerce kişiden oluşan arama ekipleri arasa da kimse Paul’u bulamadı. Küçük çocuğun babası ise Bennington Üçgeni'ne dikkat çekerek oğlunun son günlerde garip şeyler konuştuğunu ve 'dağın çağrısı' yüzünden ortadan kaybolduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bennington Üçgeni’ndeki son kayıp vakası da Paul’un kayboluşundan 2 hafta sonra geldi. Profesyonel bir dağcı olan 53 yaşındaki Frieda Langer, kuzeni Herbert Eisner ile birlikte bir yürüyüşe çıktı. Yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra nehre düşen Langer, ıslandığı için kıyafetlerini değiştirmek üzere kampa dönmeye başladı ve bir daha asla geri dönmedi. Diğer olayların aksine Langer'in cansız bedeni, kaybolduktan yaklaşık 6 ay sonra bir gölde bulundu. Ancak cesedin bulunduğu göl Frieda kaybolduktan sonra ilk aranan yerlerden birisiydi.

'EFSANELER İKNA ETMEYE YETMEZ'

Bennington Üçgeni’nde yaşanan olaylara ilişkin çok eski zamanlardan bu yana farklı hikayeler anlatıldığını belirten yazar Joseph A. Citro, şu açıklamayaı yaptı:

"Bölgede daha önce çok sayıda UFO ihbarı yapılmış. Koca ayak gördüğünü söyleyenler de var ama bunun kostüm giyen bir adam olduğu ortaya çıkmıştı. Bence doğaüstü teorilerin hiçbiri tam olarak ikna edici değil. Kayıp vakalarının olduğu alanda çok sayıda tehlike teşkil eden kuyu bulunuyor. Bu insanlar kuyulara düşmüş olabilir, vahşi hayvan saldırısına uğramış olabilir veya cinayete kurban gitmiş olabilir. Doğaüstü açıklamalara hemen inanmak sağlıklı değil. Ancak tüm bu anlatılan hikayeler insanları oradan uzak tutmak için yeterli. Her şey o kadar ürkütücü ki Glastenbury Dağı'nda tek başıma kamp yapmaya gitmek istemiyorum çünkü o korkutucu yerde tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Oraya hiç gece çıkmadım. Gittiğim de hep gündüzdü."