Ege Bodrum’da herkese göre tatil seçeneği var

Bodrum’da herkese göre tatil seçeneği var

14.10.2021 - 00:49 | Son Güncellenme:

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Brüksel’deki Global Tourism Forum Liderler Zirvesi’nde ülkemizi ve Bodrum’u temsil etti.

Bodrum’da herkese göre tatil seçeneği var

Pandemi dönemindeki turizm verilerini paylaşan Başkan Aras, “İçinde bulduğumuz bu yeni dönemde değişen koşullara göre pandemi öncesi Bodrum’a geri dönmeyi hedefliyoruz. Bu yeni normal kapsamında Bodrum olarak asıl amacımız; önce yerel işletmeleri korumak ve ayakta tutmak, ardından yerel turizmi, akabinde Kovid-19 tedbirlerini de göz önünde bulundurarak güvenli seyahat ile ulusal turizmi ve sonrasında tüm dünyadan Bodrum’a direk uçuşlar aracılığı ile uluslararası turizmi yaşatmak. Diğer yandan doğanın ekolojik döngüsüne saygı duymak ve sürdürülebilir bir turizm için Bodrum’da turizmi 12 ay boyunca yaşatmak. Bodrum Belediyesi olarak, ortak bir cephe, dayanışma ile ilerlemenin daha iyi olacağına inandığımız için, The Future of Tourism Coalision ve Green Destination tarafından oluşturulan Climate Leaders Programme (İklim Liderleri Programı)’nın birlikteliği ve işbirliğinin bir parçası olduğumuzu gururla söyleyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirlik ve lüks

Bodrum’un, kültürel ve tarihsel geçmiş ile harmanlanmış sürdürülebilir turizm yaşatırken lüks turizm de sunan bir marka olduğunun altını çizen Başkan Aras, “ Bodrum’a bazen sadece doğa yürüyüşleri, mavi yolculuk veya charter turları için gelen yolcuları ağırladık. Uygun iklimi sayesinde Bodrum sadece yazın değil, kışın da gidilmesi gereken bir şehirdir” diye konuştu.

Uluslararası organizasyonlar

Yaz sezonu dışında da kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler sözlerine ekleyen Aras, “2022 Optimist Dünya Şampiyonası’na ve 2023 Dragon Dünya Şampiyonası’na Bodrum’da ev sahipliği yapmayı dört gözle bekliyoruz. 18-23 Ekim tarihlerindeki American Hospital 33. The Bodrum Cup organizasyonu için de burada bulunan herkesi bu heyecanı paylaşmak için sevgili Bodrum’a davet ediyorum” biçiminde konuştu.