Ege ‘Hikayenin sonunda birlikte güleceğiz!’

‘Hikayenin sonunda birlikte güleceğiz!’

17.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bucaspor 1928’in yeni teknik patronu Cihan Erdil, takımı ve gelecek adına hayallerini paylaştı, “Mental anlamda düşüklük yaşayan sarı lacivertlilere aşıladığımız güven sonrası kısa vadede iyi işler yaptık. Benim için sonunun güzel olması daha önemli. Çok çalışacağız ve bu takımı hak ettiği yere taşıyacağız“ dedi.

‘Hikayenin sonunda birlikte güleceğiz’

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Bucaspor 1928 ile çıktığı 2 maçtan 6 puan elde eden Teknik Direktör Cihan Erdil, takıma geliş sürecini, ilk izlenimlerini ve takımdaki atmosferi Milliyet Ege’ye aktardı. Sezon sonunda gülen tarafın kendileri olması için çok çaba sarf edecekleri vurgusunu yapan Erdil, taraftarların kendilerine inanmalarını istedi.

Haberin Devamı

İlk izlenimleriniz nelerdir?

Zor süreçte geldik. Kısa vadede üstesinden geldik üçüncülüğe kadar uzandık. Bucaspor 1928, 11 maç oynamıştı ve de 2 maç da fazlası vardı. Kırklarelispor maçında 45 dakikada 5 gol yemişti. Son 3 randevusundan puan çıkaramamıştı. 12 yıl profesyonel kariyerimde tüm liglerde çalıştım, oynadım. Neler yapılacağını biliyorum.

Burada 26 kişilik oyuncu grubunun 10’unu daha önceki yıllardan tanıyorum. Bundan dolayı artım vardı. Başkanımız Cihan Aktaş’ın yoğun olması sebebiyle sadece 1 defa telefonla görüşme yaptık, 1 kez de anlaşma imzalamak için görüştük. Hiç düşünmeden bana sunulan teklifi seve seve kabul ettim. Burada olduğum için çok mutlu ve şanslı hissediyorum. Sonunun güzel olması tabi bizim için daha önemli.

Haberin Devamı

Kendi sisteminizi mi oturtuyorsunuz yoksa var olanın üzerine mi ekleme yapıyorsunuz?

Kesinlikle oyuncularımın kişisel karakterine güveniyorum. Yetenek anlamında kendini kanıtlamış pek çok arkadaşımız var. Ben takımın başına geçmeden önce mental anlamda düşüktüler. Onları o konuda toparlamaya çalıştım. Takımı alışık olduğu sistem üzerine oynatmaya devam ettim. Aslında daha doğru bir ifade ile bildikleri sistemi hatırlattım. Elbette ileride daha değişik, takımımıza daha fazla uyacak, bize yarar sağlayacak kurgularımız olabilir.

Eksik gördüğünüz hangi noktalardan başladınız? Planınızda öncelik nedir?

Her ligin farklı olduğunu düşünüyorum. Sistemimiz, oyunculara yönelik olmalı. Kadro yapısı her ligde oldukça farklı. Bu yüzden her zaman oyuna hükmedemezsin. Benim oyuncularıma anlattığım ilk şeylerden bir tanesi buydu. Buca’nın son 2 maçına baktığınızda, takım savunmasını iyi yaptığını görebilirsiniz. Şampiyon olanların yediği golleri ve rakamları oyuncularımla paylaştım. Bizim de kalemizde gördüğümüz golleri o rakamlara indirgememiz lazım. Üçüncü bölgedeki yaratıcılığımızla golü bulacağımızı düşünüyorum. Buradan da anlaşılacağı gibi önceliğimiz geri hattımız.

Sarı lacivertlilerin güçlü yönlerini ele alacak olursak?

Oyuncuların önceki senelerden birlikteliğinin sürdüğü, kimyasının tuttuğu bir grupla çalışıyorum. Takıma transfer edilenlerin de özellikle yedekte oturanların ilk 11 oynayacak kapasitede olduğunu dile getirmeliyim. Kısacası kadro derinliğimiz bizim güçlü yönlerimiz.

Haberin Devamı

Futbolumuzda sık sık gündem olan altyapı meselesine gelelim. Bucaspor 1928 oyuncu portföyüyle genç bir kadro. Yetiştirdiği isimler de ortada.

Antrenörlük kariyerime, 2.5 sene Altınordu’da çalışarak başladım. Orada altyapı kazanımı vardı. Gördüğüm ortam da her zaman içimde altyapı sevgisinin barınmasına vesile oldu. En büyük üzüntüm, günümüzde oyuncular küçük yaşta büyüyorlar. Yani gelişmeden ve maç yapmadan…

Bilinçli olan ve oyuncu çıkaran takımlar, genç futbolculara şans ve güven vererek başarılı olacaktır. Sporcularımızı doğru yönlendirmek, iyi analiz etmek zorundayız. Bucaspor 1928 de altyapıda pek çok ismi parlatmış, Türkiye’nin değerli camialarından bir tanesi. Bucaspor’un geleceği altyapılarda gizli. Bizler de o yeni cevherleri günyüzüne çıkaracağız.

Beyaz Grup’ta Play Off hattı, orta sıralar ve düşme potası ekiplerinin puan itibariyle hemen hemen birbirlerini yakın seyrettiklerini görüyoruz. Bu noktada sizin kanaatiniz nelerdir?

Haberin Devamı

Bence burada öne çıkan faktör maç sayılarındaki farklar. Öte yandan kadroların tam olarak oturduğunu düşünmüyorum. Bizler geçmiş sezonların bu haftalarında takımların birlikteliğine alışmış olurduk. Fakat bu sene normal seyirden farklı bir sezon yaşıyoruz. Ayrıca antrenörler çok sık değişti. Özellikle ligin ikinci yarısında hedefler daha net bir biçimde çizilecektir. Bizim parolamız belli.

Peki ya taraftar?

Takımını seven, desteğini esirgemeyen ve camiaya tutkun bir taraftar kitlesi var. Taraftarlarımızın Buca’ya olan sevgisini fazlasıyla hissediyoruz. Başkanımız Cihan Aktaş bu takımı dipten aldı, kısa sürede iyi bir yere getirdi. Şimdi de bir üst ligi istiyoruz. Bu oyuncu grubuna destek versinler. Çünkü bu kulüp geleceği parlak bir kulüp.

Kendinizi bir teknik adam olarak değerlendirecek olursanız neler söylersiniz?

Haberin Devamı

Ülkemizde genç teknik adamlara gerekli seviyede güvenilmiyor. Cihan Başkanımıza bu konuda ayrıca teşekkür ediyorum. Bana ve ekibime imkan sağlaması, diğer başkanlara örnek olacaktır.

Geçmişe dönüp baktığımda iyi teknik adamlarla aynı atmosferi paylaştım, birlikte çalışma fırsatı yakaladım. Onlardan sürekli olarak bir şeyler öğrenme gayretindeydim.

Gelişimsel anlamda önümde bir yol var. Maç sayısı arttıkça gelişimim de artacaktır.