Ege İlk gemi geldi!

İlk gemi geldi!

15.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Tunç Soyer ve İZTO Başkanı Özgener, 6 yıl aradan sonra İzmir’e gelen ilk turist kafilesini karşıladı, “34 kruvaziyer daha bekliyoruz” dedi

İlk gemi geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yoğun çabaları sonucunda, 6 yıl aranın ardından ilk kruvaziyer dün İzmir Limanı’na geldi. 23 Mart’ta Miami’den hareket eden Oceania Cruises firmasına ait gemi Fas, İspanya, İtalya, Malta ve İsrail’e uğradıktan sonra İzmir’e yanaştı.
İlk turistleri Başkan Soyer, İzmir Vali Yardımcısı Hikmet Dengeşik ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener karşıladı. Gemiye binen Başkan Soyer, kaptan Maroje Brajcic’e çiçek verdi, “Uzun zamandır beklediğimiz bir buluşma. Pandemi öncesinde İtalya’da kruvaziyer şirketleriyle birçok görüşme yapmıştık. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde İzmir’e 34 gemi daha gelecek. Bu ilk gelen en küçük gemi. 6 aylık dünya turunda İzmir’e geldi. Bu konuda çok emek var. İzmir Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı ile kruvaziyer gemilerini buraya getirmek için çok yoğun süreç geçirdik. 3 Mayıs’ta büyük gemi gelecek. İlk etapta hedef 4,5 milyon turist” dedi.
‘Amacımız kalıcı olması’
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise “İzmir sevgisiyle bu hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. 6 kıtada 60 ülkeyi gezecek bir turist grubu geldi. Bu, İzmir’in geleceği açısından önemli. Kruvaziyer seferlerini arttırabilmek için önemli çalışmalarımız var” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üstü açık tur otobüslerini de turistler için tahsis etti.