Ege Kemalpaşa metrosu ihalesinde ilk adım

Kemalpaşa metrosu ihalesinde ilk adım

11.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Narlıdere Metrosu inşaatını yüzde 77 oranında tamamlayan, Çiğli Tramvayı inşaatına başlayan ve Buca Metrosu için bu yıl kazma vurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem hattını Kemalpaşa’yı da raylı ulaşım ağına dahil etmek için çalışmalara başladı.

Kemalpaşa metrosu ihalesinde ilk adım

Otogar-Kemalpaşa metro hattı için bugün proje ihalesinin ilk aşaması yapıldı. İkisi İtalyan 7 firma proje ihalesine katıldı. Proje ihalesinin ikinci aşamasında ön yeterlilik sağlayan firmalar listeye alınarak projeyi hangi yöntemleri kullanarak yapacaklarını sunacak. 3. aşama ihalede ise mali teklifler açılacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardandan başlayacak proje çalışmaları iki yılda bitirilecek.

Haberin Devamı

Karabağlar sırada

1 milyar 70 milyon avro bütçesi ile İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak Buca Metrosu’nun son aşama ihalesini de 6 Eylül’de yapacaklarını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı için de proje çalışmalarımız sürüyor” dedi. Kemalpaşa ile Bornova arasındaki sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak metro hattı 19 istasyondan oluşacak.

İstasyonda internet var

Toplu ulaşımı teşvik etmek için vapur, otobüs ve tramvayların ardından metro istasyonlarında da ücretsiz ve kotasız internet hizmeti başladıı. Cihazınızdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçirek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklamanız yeterli.

Yazarlar