Ege Öğrenciler yaşadı!

Öğrenciler yaşadı!

28.07.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Egeli maden ve deri sektörü temsilcileri, iyi yetişmiş nitelikli mühendis ihtiyacını karşılamak amacıyla üniversite sınavında dereceye giren gençlere asgari ücret tutarında burs verecek.

Öğrenciler yaşadı

Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Denizli İhracatçılar Birliği’nin 2020 yılında hayata geçirdiği “Cevherimiz Sensin” projesi bu yıl da maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve cevher hazırlama mühendisliğini seçen ve gerekli koşulları sağlayan öğrencilere asgari ücret oranlarında burs verecek. Başkan İbrahim Alimoğlu, “Sektörümüzün iyi yetişmiş nitelikli mühendis ihtiyacını karşılamak amacıyla YÖK ile imzaladığımız protokolle 3 mühendislik branşında 137 başarılı gence 1 milyon 407 bin liralık burs sağladık.

Haberin Devamı

Üniversitede madencilikle ilgili bölümleri seçen ve 2022 YKS sınavı başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranlarında burs desteği sunuyoruz. Gençlerimiz mezun olduktan sonra hemen istihdam edilerek, üretim tesislerinde çalışarak saha deneyimini kazanıp sektörümüzü daha da ileri taşıyacaklar” dedi. Deri sektörü de, sektörün daha nitelikli deri mühendislerine sahip olması için 2021/22 Eğitim yılında da Deri Mühendisliğini tercih edecek başarılı gençlere asgari ücrete varan miktarda burs vermeye hazırlanıyor. Sektörün her yıl en az 25 deri mühendisine ihtiyaç duyduğunu açıklayan Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Sektör olarak başarılı gençlere deri mühendisliğini tercih ettikleri takdirde burs verme kararı aldık. Üniversite giriş sınavında ilk 20 bine giren gençlerimize asgari ücret, 20 bin-60 bin arasında yer alan gençlerimize asgari ücretin %70’i, 60 bin-100 bin arasına girenlere ise asgari ücretin %50’si tutarında burs sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Eğitime 12.5 milyon lira 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenli olarak lise ve dengi okul düzeyinde eğitim alan öğrencilere verdiği öğrenim yardımını rekor düzeyde artırdı. Büyükşehir, yeni dönemde kent genelindeki 5000 öğrenciye aylık 250 lira olmak üzere 10 ay boyunca toplamda 12.5 milyon lira öğrenim yardımı yapılacak. Başkan Osman Zolan, yeni dönemde verilecek öğrenim desteğinin yüzde 100’den fazla artırıldığına dikkat çekti, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onları ne kadar donanımlı hale getirip geleceğe en iyi şekilde hazırlarsak şehrimiz ve ülkemiz de o kadar ileri gidecektir. Tüm imkanımızla desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

Tercih fuarına yoğun ilgi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 27 Temmuz-5 Ağustos günleri arasında gerçekleştirilecek yerleştirme tercihleri öncesinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen İzmir Üniversite Tercih Fuarı’nda aday öğrencilerle bir araya geldi. YKS tercihleri öncesinde okumak istedikleri bölümler ve üniversite imkânları hakkında bilgi alan aday öğrenciler, DEÜ standına büyük ilgi gösterdi. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Aday öğrencilerimizi kariyerlerine en doğru şekilde yön verecekleri ve kariyer planlamada lider kurumlar arasında yer alan Araştırma Üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.