Ege Tek eksiği stattı o da tamamlanıyor

Tek eksiği stattı o da tamamlanıyor

31.07.2017 - 05:39 | Son Güncellenme:

GÜNDEMİMİZ, yenİ sezon öncesİ 6 sezondur süper lİg’dekİ tek ege takımı Akhİsar Beledİyespor. Spor Müdürümüz Mehmet Demİrtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda, Fatİh Tanfer VE İsmaİl Özelçİnler, Mİllİyet Ege okuyucuları İçİn değerlendİrdİ...

Tek eksiği stattı o da tamamlanıyor

6 sezondur Süper Lig’de yer alan Akhisar Belediyespor’un yapılan transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Yıllardır Bülent Abim’le birlikte yazılarımızın birçoğunda Akhisar Belediyespor’un üniversitelerin spor bölümlerinde ders olarak okutulmasının gerektiğini ifade ediyoruz. Nüfusu küçük kendi büyük şehrin büyük takımı Akhisar Belediyespor’un bugüne kadar ayakta kalmasının sebebi Hüseyin Eryüksel başkan ve ekibinin denk bütçeye önem vererek, nokta ve doğru transferler yapmaktan geçmektedir.

Doğru yönetim faktörü

Doğru prim politikası en önemsiz maçta bile sahaya yüreklerini koyan ve büyük başarılar kazanan oyuncuların bu başarısı küçümsenemez. Sebeplerinden birtaneside doğru yönetim ve Akhisar Belediyespor’a her türlü yardımını esirgemeyen Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın etkisi, sürecin buralara gelmesini sağlamıştır. Akhisar’da bu sonuçların sebeplerini arıyorsanız işte bunlardır. Laf olsun diye yapılmayan transferlere bu yılda yenileri eklendi. Şu ana kadar alınan 5 oyuncunun 4’ünü yakinen tanıyoruz. Eray’ın nasıl gelişim içerisinde olduğunu, Alperen’in Denizlispor’daki başarısı bana göre Süper Lig’in en iyi sağ beklerinden olan Lopez’in bonservisiyle alınması ve Vaz Te’nin yokluğunda ondan çok daha iyi yetenekli olduğuna inandığımız Trabzon’dan Henrique’nin gelişi, varolan takımın devamıdır. umarım birde geçen sene Akhisar’da büyük bir başarı elde eden Chilaski’nin alınmasıda takım bütünlüğünü devam ettirecektir.

Haberin Devamı

Oturmuş bir kadro yapısı var

Bülent Buda: Futbolcu gelen giden trafiğinde aşırılık yok. Nedeni yerleşik kurallar ile prensipler uygulanıyor. Oturmuş bir futbolcu kadrosu, nokta akılcı transferlerle besleniyor. Akhisar Belediyepor dışında Süper Lig’in tümüne baksanız, TFF 1. Lig’den geçiş yapan futbolcu göremezsiniz. Akhisar farklı. Transferdeki ilk işleri Eray ile Alperen’i takıma katmak oldu. 2 futbolcuda geçen yıl TFF 1. ligin istikrar abidesi. Demek ki Akhisar’ın her yanı dikkatle izleyen, bilinçli, birikimli gözlemcileri var. Transferin bitimine doğru bir iki nokta atışla transferi bitirirler ve de kurumsallaşmış özgüvenli kimlikleri ile yola devam ederler.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Akhisar Belediyespor’u takdir etmemek mümkün değil. Süper Lig’e ayak bastığı ilk yıldan itibaren yönetimsel açıdan mükemmel bir istikrar yakaladılar. Doğru transfer politikaları, mali açıdan müthiş bir uygulama sergilemeleri, Akhisar Belediyespor’u dimdik bir şekilde ayakta tuttu. Akıllı transfer politikaları bu yılda devam etti. Eray ve Alperen tercihleri son derece yerinde. Vaz Te’nin gitmesiyle yerinin Trabzonspor’dan alınan Henrique ile doldurulması da yerinde bir karar. Kısacası, Akhisar doğru bildiği yolda doğru adımlarla ilerliyor.

Akhisar Belediyespor’un yeni stadını yerinde inceledik. Akhisar’ın bu sezon maçlarını yeni stadında oynamasının avantajları sizce neler olacaktır?

Fatih Tanfer: Akhisar taraftarı yıllardır Akhisar, Manisa arasında adeta mekik dokudu. Hakikatende yoruldu. Belediye Başkanı Salih Hızlı, Milliyet Ege Ekibi’ne stadı gezdirdi.

Ambiyansından, şahane mimarisinden etkilenmemek mümkün değil. Artık Akhisarlı evinden çıkacak ve yeni stadında şehrinin takımının maçını seyredecek. Bir başka ifadeyle benim takımım Süper Lig’de oynuyor demeninin hazzını yaşayacak. Akhisar’a sadece sportif açıdan değil, turizm ve tanınırlık açısından da çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Ben bile stadın ilk maçının oynanacağı günü adeta iple çekiyorum.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Böylesine muhteşem görünümlü bir futbol tapınağını bu ülkede daha fazla haketmiş ikinci bir takım yok. Bu stat, Akhisar Belediyespor’a çok yakışacak. Futbolcular oynadıkları futboldan haz almanın keyfi ile o alanda rakiplerine kök söktürecek. Beklentim budur, ama gerçekte budur.

İsmail Özelçinler: Akhisar’ın yeni stadına kavuşması, takım içinde taraftarlar içinde yeni sezonda artı bir motivasyon olacaktır. Elbette yönetim olarakta Akhisar Belediyespor rahat bir soluk almanın mutluluğunu yaşıyor. Bu konuda fazla söze gerek yok. Şimdiden hayırlısı olsun.

Teknik sorumlu: Okan Buruk

Tek eksiği stattı o da tamamlanıyor


GELENLER

- Eray Ataseven-Balıkesirspor
- Alperen Babacan-Denizlispor
- Miguel Lopes-Sporting CP
- Paulo Henrique-SH Shenhua
- Hélder Barbosa-Al-Wasl

GİDENLER

- Tolga Ünlü-BŞB. Erzurumspor
- Ricardo Vaz Tê-Henan Jianye
- Jeremy Bokila-CFR Cluj
- Abdulkadir Özdemir-BŞB. Erzurumspor
- Custódio
- Mervan Celik