Ege Yüzülebilir körfeze Paris’ten destek

Yüzülebilir körfeze Paris’ten destek

18.06.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fransız Kalkınma Ajansı ile yapılan anlaşma, arıtma ve ulaşım gibi kentsel gelişim projelerinin önünü açacak. İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, yüzülebilir körfez hayaline bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Yüzülebilir körfeze Paris’ten destek

İzmir’in yeşil, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kent olma yolundaki çabalarını güçlendirmek adına girişimlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Küresel İcra Direktörü Philippe Orliange ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro ile kentin geleceği adına önemli bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma sayesinde İzmir Körfezi’nin su kalitesi ve biyolojik çeşitliliğini iyileştirme ve iklim değişikliğine karşı atılacak adımlara entegre şekilde çok aşamalı bir program tasarlanması konusunda AFD’nin finansal ve teknik kaynaklarından yararlanılabilecek. AFD, önceki yıllarda tramvay ve İZSU projelerine de destek olmuştu.

Haberin Devamı

11 büyük yatırım

Yüzülebilir İzmir Körfezi için dev bir adım daha attıklarını belirten Soyer, “Temellerini attığımız 11 büyük yatırım ile körfezi yeniden sağlığına kavuşturuyoruz. Fransız Kalkınma Ajansı’na kurduğu ortaklık ve gösterdiği güven için teşekkür ederiz” dedi. Orliange ise, “Şehrin gelecek yıllardaki sürdürülebilir gelişimi için daha fazlasını taahhüt etmekten memnuniyet duyuyoruz. Şehirler iklim eyleminin merkezindedir ve hayat kalitesini yükseltmeye yönelik uygulamalara finansman sağlama konusunda tam bir kararlılık içerisindeyiz” diye konuştu. Magro da, “Fransa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişkiyi güçlendirme isteği, AFD’nin faaliyetlerinin de ötesinde, gelecekteki kapsamlı işbirliği için güçlü bir temeldir” dedi.

Haberin Devamı

İZDENİZ’de yaz seferleri başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça, Mordoğan ve Urla’ya deniz yoluyla konforlu ve keyifli bir şekilde ulaşmak isteyen İzmirlilerin dört gözle beklediği vapur seferlerini başlatıyor. İZDENİZ Genel Müdürlüğü, yaz seferlerinin 24 Haziran’dan itibaren başlayacağını duyurdu. 3 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek seferler hafta sonları ve resmi tatillerde yapılacak.

Karşıyaka-Konak-Mordoğan seferleri ile Konak-Foça seferlerinin ücreti tek yön 75 TL, Karşıyaka-Konak-Urla seferleri ise tek yön 50 TL olarak belirlendi. Yaz seferlerinin özel sefer olması nedeniyle aktarma, serbest geçiş, personel kartı, serbest indirimli geçiş, 65 yaş ve üstü ücretsiz geçiş gibi indirimli, ücretsiz geçiş kartları geçerli olmayacak. 7 yaş altı çocuklar ebeveyni ile birlikte olmak kaydıyla seferlerden ücretsiz faydalanabilecek.