Eğitim 23 Nisan bu yıl da evden kutlanacak

23 Nisan bu yıl da evden kutlanacak

23.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koronavirüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yılı, online etkinliklerle kutlanacak.

23 Nisan bu yıl da evden kutlanacak

 

OZAN ÖMER KADÜKER - TRT EBA kanalları, gün boyu bayram coşkusunu ekranlara taşırken birçok kurum da bugüne özel etkinlikler düzenleyecek. Online sergilerden yarışmalara her ilgiye göre bir etkinlik var. Onlardan öne çıkanlar şöyle:

Haberin Devamı

- İş Sanat, 23-25 Nisan tarihleri arasında online kukla oyunu, müzikli tiyatro, dinleti, atölyeler gibi çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

- Pera Müzesi, 24-25 Nisan’da, Zoom üzerinden sergi turları ve yaratıcı drama atölyeleriyle bayramı kutluyor.

- İstanbul Modern, İstinyePark’ın desteğiyle tüm çocukları bir ağacı hayal etmenin ilham verici fikirleriyle tanıştırıp, doğayı sanatla yeniden keşfetmeye çağırıyor. Proje süresince çocukların tasarımları kendi sitesi üzerinden sergilenecek.  

- Algida, çocukları www.maxsahne.com adresinde gerçekleştirilecek tiyatro oyunlarını izlemeye davet ediyor.

- Eker, 101. yıla özel, çocukların evlerinden kendi 101 metrelik parkurlarını oluşturarak katılabilecekleri Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu düzenliyor.

Haberin Devamı

Ödüllü yarışmalar

- Antalya Büyükşehir Belediyesi, Online Çocuk Şenliği gerçekleştirecek. Sunay Akın’ın 23 Nisan’da ‘Atatürk ve çocuk’ konulu gösterisi olacak. Ayrıca 7-12 yaş grubu öğrencilerin mücadele edeceği satranç turnuvası da 24-29 Nisan’da düzenlenecek.

- Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), 5 yıldır sürdürdüğü ve bugüne kadar 12 bin çocuğa ulaşan Okuyan Bir Gelecek projesini dijital platforma taşıdı. www.okuyanbirgelecek.org’u ziyaret eden çocuklar, Fazıl Say’ın müzikleriyle Genco Erkal, Cem Yılmaz, Selçuk Yöntem, Demet Evgar, Beren Saat, Songül Öden ve Yekta Kopan gibi ünlü sanatçıların sesinden kitapları dinlerken ebeveynler de çocuklarının dil ve zihinsel gelişimine destek olacak kitaplara ulaşabilecek.

- Zorlu PSM ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu Youtube kanalları üzerinden gün boyu çevrim içi etkinlik ve atölyeler yayınlanacak. Hikâye anlatımından maske yapımına pek çok farklı etkinliğin çocukları beklediği programda Gökçe Bahadır da “Acayip Teknolojik Masallar” adlı hikayeyi çocuklar için okuyacak.

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin konvoyu tüm ilçeyi dolaşacak. 23 Nisan için süsledikleri balkonlarının, pencerelerinin fotoğraflarını yollayan çocuklara ise hediyeler verilecek.

Yazarlar