Eğitim Adana'da Deniz Var Mı, Yok Mu? Adana'ya En Yakın Deniz Nerededir?

Adana'da Deniz Var Mı, Yok Mu? Adana'ya En Yakın Deniz Nerededir?

19.10.2021 - 14:53 | Son Güncellenme:

Günümüzde Adana'da deniz var mı, yok mu sorusu sıkça sorulan sorulardan biridir. Özellikle bu ile gezmeye gitmek isteyen kişiler tarafından merak edilir. Haritaya bakıldığında Akdeniz'e sınır olarak görülen Adana'da deniz var mı, yok mu? Adana'ya en yakın deniz nerededir tüm detayları ile derledik

Adanada Deniz Var Mı, Yok Mu Adanaya En Yakın Deniz Nerededir

 Deniz yer kabuğunun derin ve çukur alanlarını dolduran su kütlesidir. Yeryüzünün 5'te üçünü ülkemizin de 3 tarafını su kütleleri oluşturmaktadır. Adana gibi bazı illerimizin merkezine deniz uzakken bazı il merkezlerimiz ise sahile yakın yerlerde yerleşim alanı bulmuştur.

Haberin Devamı

 Adana'da Deniz Var mı, Yok mu? 

 Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir kara parçasıdır. Bu sebeple Türkiye'nin birçok ilinde deniz bulunmaktadır. Bazen denizler şehir merkezine çok yakın iken bazen de uzak kalmaktadır. İşte Adana ilinde de deniz şehir merkezine yakın olmadığı için Adana'da deniz vardır demek mümkün olamamaktadır. Fakat her ne kadar Adana'da deniz yoktur denilse de Akdeniz'e yakın yerleşim yerleri de bulunmaktadır.

  Adana'ya En Yakın Deniz Nerededir?

 Adana ilinin sınırları içerisinde deniz bulunmamaktadır. Bununla beraber Akdeniz'e yakın durumda olan bazı yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bunlar;

 - Karataş, Adana'ya yaklaşık olarak 48 kilometrelik uzaklıkta yer almaktadır.

 - Yumurtalık, balık avlamak isteyenler için dalyanlara sahip bir yerdir.

Haberin Devamı

 - Bahçe Beldesi, 12 kilometrelik sahil şeridiyle sahilde bulunan yerleşim yerlerinden biridir.

 - Tuzla, yine Adana'nın denize yakın yerleşim yerlerinden birisi olmakla birlikte Karataş ilçesine bağlı olan bir beldedir.