Eğitim Arı Ürünleri Nelerdir? Arılardan Elde Edilen Ürünler

Arı Ürünleri Nelerdir? Arılardan Elde Edilen Ürünler

09.04.2021 - 03:19 | Son Güncellenme:

Günümüzde tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeler ülke ekonomisinde önemli bir yer tutuyor. Özellikle arıcılık konusunda elde edilen ürünler çok kıymetlidir. Arı ürünleri nelerdir? Arılardan elde edilen ürünler nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Arı Ürünleri Nelerdir Arılardan Elde Edilen Ürünler


Arı ürünlerinden en bilineni bal olsa da birbirinden çok arı ürünleri bulunmaktadır. Arıcılık ürünleri sağlık, kozmetik ve hayvancılık gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Arı Ürünleri Nelerdir?

Arı ürünleri arasında en çok bilineni bal olarak bilinir. Balın yanı sıra polen de önemli arı ürünlerinden bir tanesidir. Polen ise çiçekli bitkilerde yer alan çiçeklerin erkek organlarıdır. Vitamin ve mineral oranı yüksek olan polenler pek çok farklı yerde kullanılabilir. Polen özellikle ilaç sektöründe, beslenmede ve polinasyon çalışmasında kullanılır.

Propolis de arı ürünleri arasında yer almaktadır. Propolis hastalıklara karşı savaşırken vücudu da virüslerden korumaktadır. Arı ürünleri arasında bal mumu da sayılabilir. Bal mumu genel olarak eczacılık ve kozmetik sektöründe kullanılır.

Arılardan Elde Edilen Ürünler

Günümüzde arılardan çok sayıda ürün elde edilmektedir. Arılardan elde edilen balmumu ilaç, sanayi, boya ve vernik üretiminde yoğun olarak kullanılmaktadır. Arı zehiri arılarda bulunur. Bu da zehir torbasında depolanır. Arı zehri genel olarak eczanelerde ve tıbbi tedavilerde kullanılmaktadır. Arıların genellikle çiçeklerden topladıkları nektar fiziksel ve kimyasal değişikliklere uğrayabilir. Bunlar genellikle arılar tarafından yapılan petek gözlerinde depolanır. Bal çok tatlı ve besin değeri yüksek olan bir maddedir.

Arıcılıktan Elde Edilen Ürün "Bal"

Arıcılık ürünleri arasında en bilineni baldır. Balın özellikleri de farklılık göstermektedir. Balın rengi su renginden siyaha kadar değişebilir. Balın kendine has kokusu ve kimyası bulunur. Balın kristalize olup şekerlenmemesi için doğru koşullarda saklanması gerekir. Balın antibakteriyel özelliğe sahip olmasından dolayı ilaç sektöründe de bal çok fazla kullanılmaktadır.