Eğitim Banket Nedir? Karayolları Trafik Kanunu Kapsamında Banketin Görevleri Nelerdir?

Banket Nedir? Karayolları Trafik Kanunu Kapsamında Banketin Görevleri Nelerdir?

03.06.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Araçların gidebileceği yollarda, yayalara özel olarak hazırlanan bazı yollar bulunuyor. Banket hakkında bilgisi olmayan kişiler, araştırma yaparak banket konularında bilgi sahibi olmak istiyor. Karayolları Trafik Kanunu kapsamında, banketin görevleri kişilerce araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Banket nedir? Karayolları Trafik Kanunu kapsamında banketin görevleri nelerdir? Banket hakkında sizlere bilinmeyen konular hakkında detayları derledik.

Banket Nedir Karayolları Trafik Kanunu Kapsamında Banketin Görevleri Nelerdir

Banket, herkesin bilmediği bir yürüme yoludur. Banket yay yolu ayrılmamış bölgelere eklenen bir yol türüdür. Zorunlu durma ihtiyacı olan araçlar da, banket yolunu kullanabilir.

Banket Nedir?

Karayollarında bazen yayalara özel olarak yollar oluşturulmuyor. Yayaların tehlike oluşturmadan yollardan yürüyebilmesi için özel yollar hazırlanıyor. Banket, özel olarak hazırlanan yollardan biridir. Karayollarında pek çok kişi seyahat ederken banket yollarla karşılaşabiliyor. Banket, hem yaya hem de araçlar için ayrılan bir yoldur. Anayolun kenarında yer alan banketler, yayaların tehlike oluşturmadan yürüyebilmesi için hazırlanmıştır. Banketlerde araçlar da zorunlu olarak kısa süreliğine durabilir.

Banket hem araçlara hem de yayalara kullanım sağlaması amacıyla hazırlanıyor. Banketlerin kullanım amacı, yolun türüne göre değişiklik gösterebiliyor. Araçların faydalanabileceği bir alan da olan banket, yayalar için de uygun bir yoldur. Yayalar tehlikeli yollarda, banket yollardan ilerleyerek güvenli bir ilerleme kaydedebiliyor. Araçlar herhangi bir durumda arızalandığında, banket yollarına durarak yolun akışını engellemiyor.

Karayolları Trafik Kanunu Kapsamında Banketin Görevleri Nelerdir?

Karayolları Trafik Kanunu kapsamında banketin görevleri her bireyin araştırdığı bir konudur. Araç sahipleri banket hakkında detaylı bir araştırma yaparak, kimlerin kullanabileceği hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Karayolları Trafik Kanununu kapsamında banketler, hem yayalara hem de araçlara özel olarak tasarlanıyor. Banketler genel anlamda yayalara ayrılan bir yürüme yolu bulunmuyorsa, yayalar tarafından kullanılabiliyor. Araç sahipleri acil veya olumsuz bir durum yaşandığında banketleri kullanabilir.