Eğitim Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Temizlenir? Çaydanlık Kireci Nasıl Geçer?

Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Temizlenir? Çaydanlık Kireci Nasıl Geçer?

24.05.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Sudaki kirecin fazla olduğu bölgelerde musluklar üzerinde, banyo ve mutfak yüzeylerinde, çaydanlıkların içlerinde kireç oluşumu kaçınılmazdır. Suyun kireçli olmasının dışında çaydanlığın sürekli kullanılıyor olması da kireç oluşumunu hızlandırmaktadır. Kimyasal maddeler kullanmasanız da kireç oluşumu temizlenebilmektedir. Peki, Çaydanlıktaki kireç nasıl temizlenir? Çaydanlık kireci nasıl geçer? Sizin için tüm detayları ile derledik.

Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Temizlenir Çaydanlık Kireci Nasıl Geçer

Kireç oluşumu eşyaların kullanımını oldukça zorlaştırmaktadır. Eşyaların üzerinde oluşan kireçler kullanılan eşyaların türlerine göre farklı yöntemlerle temizlenmektedir. Kireç lekelerini temizlenebilmesi için kimyasal maddeler olduğu gibi bazı doğal yöntemler de mevcuttur. 

Haberin Devamı

 Çaydanlıktaki Kireç Nasıl Temizlenir? 

 Mutfakların en fazla kullanılan eşyalarından bir tanesi de çaydanlıklardır. Hal böyle olunca çaydanlıkların kireç problemi ile karşı karşıya kalır ve çayın lezzeti bozulur. Çaydanlıktaki oluşan kirecin giderilebilmesi için; çaydanlığın yaklaşık olarak yarısına kadar su doldurun. Suyun içerisine 2 yemek kaşığı kadar limon tuzu ekleyin.

 Atarlarsa ve marketlerden limon tuzunu rahatlıkla tedarik edebilirsiniz. Limon tuzu ve su karışımını iyice karıştın. Hazırlanan karışımı ocakta kaynatın. Daha sonrasında suyu dökün ve çaydanlığı iyice yıkayın. Bu yöntem için limon tuzu yerine sirkeyi de tercih edebilirsiniz. 

 Çaydanlık Kireci Nasıl Geçer? 

 Çaydanlık kirecinin giderilebilmesi için uygulanabilecek birden fazla yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazıları şunlardır

Haberin Devamı

Limon - Karbonat Yöntemi: Bilindiği üzere limonun patlama, karbonatın kireç çözücü etkisi bulunmaktadır. 1 paket karbonat ve 1 limonun parçalarını su ile karıştırıp kaynatın. 

Limon Tuzu Yöntemi: En etkili yöntemlerden birisidir. 2 yemek kaşığı limon tuzu su ile karıştırılır ve kaynatılır. 

Sirke - Tuz Yöntemi: 1 çay kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı tuz ve su karıştırılıp kaynatılır. 

Patates Kabuğu Yöntemi: Patates kabukları su ile karıştırılır ve kaynatılır. Patates kabuğu kafa karıştırıyor olsa da kireç çözme işlemlerinde oldukça etkilidir.