Eğitim Çevko Nedir, Ne İş Yapar? Kısaca Çevko'nun Görevleri Nelerdir?

Çevko Nedir, Ne İş Yapar? Kısaca Çevko'nun Görevleri Nelerdir?

26.02.2021 - 01:12 | Son Güncellenme:

ÇEVKO, Türkiye'de kurulmuş bir vakıf olarak bilinmektedir. İsim olarak herkes tarafından bilinse bile yaptığı görevler bakımından bir fikir sahibi olunmayabilir. Siz de ÇEVKO vakfı ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. ÇEVKO nedir, ne iş yapar? Kısaca ÇEVKO'nun görevleri nelerdir? ÇEVKO vakfı ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Çevko Nedir, Ne İş Yapar Kısaca Çevkonun Görevleri Nelerdir

ÇEVKO vakfı, on dört sanayi kuruluşunun teşviki ile kurulmuştur. 1991 yılında kurulmuş olup kar amacı gütmeyen bir vakıftır. ÇEVKO vakfının açılımı ise Çevre Koruma Ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı olarak bilinmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi hem çevreyi korumak amacını taşımaktadır hem de ambalaj atıklarını değerlendirmeyi hedeflemektedir. 

Haberin Devamı

 ÇEVKO Nedir, Ne İş Yapar?

 ÇEVKO vakfının kurulum amacı kullanılan ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlamak olarak ifade edilmektedir. Geri dönüşüme katkı sağlamak amacı ile ileri gelen sanayi kuruluşlarının teşviki ile kurulan bir vakıf olma özelliğine sahiptir. ÇEVKO vakfı aynı zamanda sanayinin geri dönüşüm yükümlülüğünü de üstlenmiştir. Geri dönüşümü olan maddelerin değerlendirilerek tekrar dönüştürülmesi ve kazandırılması oldukça önemlidir.

 ÇEVKO vakfı geri dönüşüm yaparken aynı zamanda da çevreyi korumayı hedeflemektedir. Doğada geri dönüşümü olan maddelerin çöp olarak değerlendirilmemesi oldukça önemli bir konudur. Çevreyi koruma amacı ile ÇEVKO vakfı tarafından yapılan geri dönüşüm ve bu konu ile ilgili bilgilendirmeler oldukça önemlidir 

Haberin Devamı

 Kısaca ÇEVKO'nun Görevleri Nelerdir?

Geri dönüşüm özelliği bulunan maddelerin geri dönüşümünü sağlamak,

Geri dönüşüm yapılması için gerekli olan kapasitenin sağlanması konusunda çalışmaları yapmak,

Tüketiciler tarafından gerekli katılımların sağlanmasını sağlamak,

ÇEVKO vakfı tarafından kapı kapı bilgilendirme çalışmaları da yapılmaktadır. 

Aynı zamanda evsel nitelikte bulunan maddelerin de geri dönüşümünü sağlamaktadır. 

Atıkları değerlendirmenin yanında aynı zamanda da çevreyi korumaya yönelik çalışmalar gerçekleştirirler.