Eğitim Dren Nedir? Tıpta Dren Ne İçin Kullanılır?

Dren Nedir? Tıpta Dren Ne İçin Kullanılır?

28.02.2021 - 22:49 | Son Güncellenme:

Tıbbi terimler, özellikle sağlıkçılar tarafından mutlaka bilinmesi gereken kelimelerdir. Çünkü mesleğin her alanında ve her an bu terimler karşılarına çıkabilir. Mesleki terimler herkes tarafından bilinmesi gerekmez. Çünkü bu kelimeler günlük konuşma dilinde yer almaz. Dren, tıbbı bir teknik ismi olup çoğu kişi ilk duyduğunda ne anlama geldiğini bilemeyebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dren Nedir Tıpta Dren Ne İçin Kullanılır

Dren, tıpta kullanılan bir tekniğin adıdır. Bu yüzden herkes tarafından bilinmez ve kullanılmaz. Bu teknik işlemin uygulama adı ise drenajdır.

Dren Nedir?

Dren, drenaj işleminde kullanılan tüpün adıdır. Drenaj yani vücuttan zehirli ve iltihaplı atıkları atmak için bu tüpler kullanılır.

Tıpta Dren Nedir?

Tıpta dren, bir tüp adıdır. İngilizce bir terimdir. Vücutta bulunan bir yaradan ya da şiş olan bölgeden irin, kan, iltihap ve benzeri sıvıları boşaltmak bölgeyi temizlemek için buraya drenaj işlemi uygulanır. Bu işlem sırasında sıvı bir tüp içerisine aktarılır. İşte bu tüpe dren adı verilir. İşlem cerrahi yollar ile yapılır. Tıpta dren cerrah veya radyaloglar tarafından uygulanır.