Eğitim Epigenetik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Epigenetik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

03.06.2021 - 13:00 | Son Güncellenme:

Genetik sorunlardan biri olarak epigenetik öne çıkmaktadır. Ayrıca bu terimin ne anlama geldiği de yine internet üzerinden araştırılan konular içerisinde bulunuyor. Peki epigenetik nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? İşte, bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Epigenetik Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

DNA dizilimi üzerinden yaşanan bir sorun olması ile beraber, epigenetik doğuştan gelen bir rahatsızlık şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda farklı sebepleri üzerinden de yaşanabilecek hastalıklar arasında gelir.

Haberin Devamı

Epigenetik Nedir?

DNA diziliminde herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen, kromatin yapıda ortaya çıkan gen ekspresyonu ya da kalıtsal değişiklik epigenetik olarak bilinmektedir. Genler üzerinden yaşanan bir sorun olması ile beraber, istenilen miktarının üstünde ya da altında olması kapsamında oluşur.

Epigenetik TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Epigenetik kelimesi aynı zamanda Türk Dil Kurumu üzerinden de belli bir anlama sahiptir. DNA dizisinde hiçbir değişiklik gerçekleşmeden, genlerin fazla ya da yeterli çalışmaması sebebiyle oluşan sorun epigenetik olarak bilinmektedir. Günümüzde bu konuda yapılan çalışmalar ile beraber tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Doğuştan gelen bir genetik problem olarak da ifade edilebilir.