Eğitim Günlük Nedir, Ne İşe Yarar? Günlük Nasıl Yazılır, Kuralları Nelerdir?

Günlük Nedir, Ne İşe Yarar? Günlük Nasıl Yazılır, Kuralları Nelerdir?

02.03.2021 - 15:25 | Son Güncellenme:

Günlük tutmanın faydası nedir? Avantajları nelerdir? Günlük nasıl tutulur ve tutarken nelere dikkat edilmelidir? Günlük hayatımızda yaşadığımız ilginç olayları düzenli bir şekilde not etmenin bizim için avantajları nelerdir? Günlük tutmanın belirli kuralları nelerdir? Güncel olayların not edilmesi ve bu olayların başka bir pencereden değerlendirilmesi günlük tutma işlemi ile gerçekleşebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Günlük Nedir, Ne İşe Yarar Günlük Nasıl Yazılır, Kuralları Nelerdir

Günlük, özel bir deftere günlük yaşanan olayların not edilmesidir. Her hangi bir deftere günlük tutmak düzensizliğe neden olur. Bu işlem için özel defter kullanılmalıdır. Defter kilitli olmalıdır ve sadece defteri tutan kişi tarafından okunabilmelidir. Günlüğün gizli olması özel hayatın ifşa edilmesini engeller. Ailede veya arkadaş çevresinde olumsuz durumların oluşmasını engeller.

Günlük Nasıl Tutulur?

Sıradan defterlere başınızdan geçen günlük olayları not etmek hem motivasyonu engeller hem de düzensizliğe neden olur. Gezi, akademik, sosyal, beslenme, egzersiz, aile ve duygusal günlük türlerinden biri tercih edilmelidir. Öncelikle bu iş için özel bir günlük alınmalıdır. Özel tasarımlı günlüklere not etmek ayrı bir keyif verir. Ayrıca kilitli olması da bilgilerin gizliliği açısından önemlidir.

Günlük Tutarken Nelere Dikkat Edilir?

Defterin kaliteli olması önemlidir. Uzun yıllar defterde bilgilerin saklanması defterin kalitesine ve kullanılan kalemin kalitesine bağlıdır. Kurşun kalemle günlük tutulmamalıdır. Mürekkepli kalemle günlük tutulmalıdır ve günlük tutma işleminde dikkatli olunmalıdır. Sıra dışı olaylar not edilmelidir.

Günlüğün iyi bir yere saklanması çok önemlidir. Özel hayatınızla ilgili bilgilerinizi el altında olması yanlıştır. Bu nedenle günlüğünüzü iyi bir yere saklanmalıdır. Günlükte tarih atma işlemi unutulmamalıdır. Olayları basit bir dille anlatmak günlüğün kalitesini düşürür. Anlatım dili edebi olmalıdır. Kısa cümlelerle duygusal olmayan anlatımlar günlük tutma işleminin kısa sürmesine neden olur. Günlüğün uzun süre tutulması için olayların en güzel bir biçimde tasvir edilmesi gerekir.