Eğitim Güverte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Güverte Nereye Denir?

Güverte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Güverte Nereye Denir?

11.06.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Konuşarak anlaşan insanoğlunun dili doğru kullanması sağlıklı iletişim bir zorunluluktur. Fakat günlük hayatta sık sık kullanılmayan bazı sözcükler vardır ve bunların ne anlama geldiği merak konusu olmaktadır. Güverte sözcüğü de böyle bir sözcüktür. İşte, güverte nedir, ne demektir, sözlük anlamı ve çok daha fazlasını sizler için derledik.

Güverte Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Güverte Nereye Denir

İtalyancadan Türkçeye geçmiş olan güverte kelimesi bir denizcilik terimidir.

Haberin Devamı

Güverte Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Günlük konuşma dilinde kullanımı yaygın olmayan güverte sözcüğüne televizyon programlarında, kitap ve dergilerde rastlamak mümkündür. Güvertenin ne olduğu soru işareti olmaktadır. Güverte sözcüğünün manası araştırılırken başvurulacak kaynaklar arasında mutlaka Türk Dil Kurumu sözlüğü de olmalıdır. Türk Dil Kurumu ( TDK ) sözlüğüne bakıldığından güverte sözcüğünün anlamı şöyle açıklanmıştır:

Gemilerde ambar, kamera vb. kapalı yerlerin tavanını meydana getiren, yolculara açık olan ve bazı gemi aletlerinin, sandalların bulunduğu kısımların ortak adıdır..

Üst güverte, alt güverte 

Güverte Neye Denir?

İtalyanca "coverta" olan sözcüğün Türk diline aktarılması ile meydana gelmiş olan güverte bir denizcilik, gemicilik terimidir. Geminin yolculara açık olan kısmını ifade eder