Eğitim H3Po4 Nedir, Neyin Simgesidir? H3Po4 Fosforik Asit Nerelerde Kullanılır?

H3Po4 Nedir, Neyin Simgesidir? H3Po4 Fosforik Asit Nerelerde Kullanılır?

27.10.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Kimyasal maddelerden bazıları çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu kimyasalların kendilerine has birtakım özellikleri bulunmaktadır. Bu kimyasallardan biri de H3PO4 olarak ifade edilen fosforik asit olmaktadır. Fosforik asit pek çok sektörde etkin olarak kullanılan bir mineral asit olmaktadır. Peki, H3PO4 nedir, neyin simgesidir? H3PO4 fosforik asit nerelerde kullanılır? İşte, H3PO4 formülü ile gösterilen fosforik asit hakkında bilgi edinmek isteyenler için gerekli olan hususlar.

H3Po4 Nedir, Neyin Simgesidir H3Po4 Fosforik Asit Nerelerde Kullanılır

 H3PO4 olarak formül edilmiş olan fosforik asit gıda sektöründen temizlik sektörüne kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Bu asit çeşidi en fazla gübre yapımında kullanımı tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 H3PO4 Nedir, Neyin Simgesidir?

 H3PO4 olarak adlandırılan fosforik asit bütün nükleotitlerin içeriğinde yer almaktadır. Fosforik asitin yapısında oksijen, fosfor ve hidrojen atomları bulunmaktadır. Fosforik asitler ilaç yapımı, deterjan üretimi, gübre ve sabun yapımında kullanılan herhangi bir rengi olmayan sıvı durumda bulunan bir asit olarak bilinmektedir.

 H3PO4 Fosforik Asit Nerelerde Kullanılır?

 Fosforik asitin kullanım alanı oldukça fazla olmaktadır. Fosforik asit özellikle fosfatlı gübre üretiminde ve ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Fosforik asit kola olarak adlandırılan gazlı içeceklerdeki asit oranını sağlamak için de kullanılmaktadır. Bu asit çeşidi deterjan, yağ, deri ve kozmetik sektörlerinde de kullanılmaktadır. Fosforik asitin yaygın olarak kullanılmasının en önemli nedeni pek çok alanda işlevsel olarak kullanılmasından kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

 Fosforik asit halk arasında fosfor asidi olarak tanınmaktadır. Fosforik asit yararlarının olmasının yanında dikkat edilmediği durumlarda insanlara zararda vermektedir. Özellikle göz ve solunum sağlığını olumsuz etkileyerek ciltte yanıklara neden olabilmektedir. Bu nedenle bu asit çeşidinin solunmaması ve cilt ile temas ettiği taktirde temas eden yerin bol su ile temizlenmesi gerekmektedir. Fosforik asitin serin ve kuru yerlerde saklanılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.