Eğitim İkametgah Nasıl Değiştirilir? İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?

İkametgah Nasıl Değiştirilir? İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?

15.05.2021 - 01:25 | Son Güncellenme:

İkametgah değiştirmek isteyen kişiler bu süreç hakkında bilgi edinmek isteyebilir. İkametgah değişikliği yapmak ile ilgili bilgi edindikten sonra işlemleri başlatabilirsiniz. İkametgah nasıl değiştirilir? İkametgah değişikliği nasıl yapılır? İkametgah değişikliği ile ilgili tüm detayları derledik.

İkametgah Nasıl Değiştirilir İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır


İkametgah kelimesi aynı zamanda yerleşim yeri olarak da bilinmektedir. Bir tür adres bilgisi olarak ifade edilebilen ikametgah, kişinin yerleşim yeri ile ilgili olarak bilgi vermektedir. İkametgah değişikliği, kişinin mevcut olan adresini değiştirerek başka bir adrese taşınması durumunda yapılması gerekli olan bir işlem olarak ifade edilebilir. İkametgah değişikliği yapmak için farklı seçenekler mevcuttur.

İkametgah Nasıl Değiştirilir?

Kişinin yerleşim yerini değiştirerek başka bir adrese taşınması sonucunda ikametgah adresini de değiştirmesi gerekmektedir. İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.

Adres değişikliği yapan kişilerin ikametgah değişikliği yapması için belirli bir süre bulunmaktadır. Belirlenen süre içerisinde ikametgah değişikliği işlemlerinin başlatılması gerekir. Eğer e-devlet üzerinden adres değişikliği yapılmak istenirse mobil imzaya ihtiyaç bulunmaktadır. Mobil imza kullanılarak e-devlet üzerinden kolay bir şekilde ikametgah değişikliği talebinde bulunulabilir. Son zamanlarda yaşanılan teknolojik gelişmeler ile birlikte nüfus müdürlüğüne gitmeye gerek kalmadan internet ortamı üzerinden de adres değişikliği yapmak mümkün hale gelmiştir.

İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?

İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği yöntemlerden birisi nüfus müdürlüğüne başvurmak olurken bir diğeri ise e-devlet üzerinden elektronik ortamdan ikametgah değişikliği yapmak olmaktadır. İkametgah değişikliği yapılması için kişilerin adreslerinde bir değişiklik söz konusu olması gerekmektedir. Kişinin yaşadığı adresin değişmesine bağlı olarak ikametgah adresi de değişmektedir.

Adres değişikliği gerçekleştikten sonra ise ikametgah değişikliği yapılması gerekir. İkametgah değişikliği, kişinin yaşadığı yerleşim yerinin değişmesi sonucunda yapılması gerekli olan bir işlemdir. Belirlenen süre içerisinde adres değişikliği yapılmadığı durumlarda cezai işlem uygulandığı da söylenebilir. İkametgah adresini değiştirmek için taşınılan yeni yerin adresini nüfus müdürlüğüne bildirerek de ikametgah değişikliği yapılması talebinde bulunulabilmektedir.