Eğitim İlk Yardım İle İlgili Araştırma Yapınız Ödevi Nasıl Yapılır?

İlk Yardım İle İlgili Araştırma Yapınız Ödevi Nasıl Yapılır?

15.05.2021 - 02:12 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamda yaşanan çeşitli kazalar, boğulma vak'aları, zehirlenme gibi durumlarda en önemli unsurların başında ilk yardım konusu gelmektedir. İlk yardım uygulamaları, hayati tehlike durumlarında insanı yaşama döndüren önemli bir etki barındırır. Sizin için İlk yardım ile ilgili araştırma yapınız ödevi nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.

İlk Yardım İle İlgili Araştırma Yapınız Ödevi Nasıl Yapılır


Hayati tehlikesi olan insanlara yapılan ilk müdahaleye ilk yardım adı verilir. Bazı durumlarda insanların yaşamsal süreçleri için çok kısıtlı zamanın varlığı söz konusudur. Bu noktada hayat kurtarma hususunda insanların en büyük yardımcısı ilk yardım olmaktadır.

İlk Yardım İle İlgili Araştırma Yapınız Ödevi Nasıl Yapılır?

Konuyla alakalı olarak sorulması gereken ilk soru ilk yardım nedir? Sorusu olmaktadır. Peki ilk yardım nedir?

İlk yardım; herhangi bir hayvanın ya da insanın bir kaza yapması, boğazına yabancı bir cisim kaçması, denizde veya havuzda boğulma tehlikesi yaşaması neticesinde, olay yerinde kişinin hayatını kurtarmaya yönelik olarak yapılan ilk eyleme denir.

İlk yardım aynı zamanda insan veya hayvanların bir kaza veya hayati tehlikeye maruz kaldıkları durumlarda bu kişilerin yardımına ilk koşan kişilere denilir. İlk yardım uygulamalarını gerçekleştirmek üzere olay yerine koşan bu kişiler, kişi yahut kişilere hayat kurtarıcı olan ilk müdahaleyi yapmakla yükümlüdürler.

İlk yardım ekiplerinin uyguladıkları ilk yardım uygulamaları arasında gerekli hallerde kalp masajı, suni solunum gibi yaşamsal açıdan çok kritik öneme sahip uygulamalar yerini almaktadır.

İlk yardım uygulamalarından olan kalp masajının yapılışı: Kalp masajı için ilk olarak sağ elin üzerine sol el konularak saniyede 1 defa kalbin üstüne el ile çökme işlemi gerçekleştirilir. Yapılan kalp masajı sûni solunum ile desteklenir. Bunun için kazazedenin ağzından veya burnunda ağız yoluyla hava verilme işlemi gerçekleştirilir. Bu işleme ise sûni teneffüs adı verilir.