Eğitim İngilizcede October Hangi Ay Oluyor? Oct Kelimesinin Türkçesi Nedir?

İngilizcede October Hangi Ay Oluyor? Oct Kelimesinin Türkçesi Nedir?

13.05.2021 - 01:59 | Son Güncellenme:

İngilizce öğrenmeye başlayan kişiler için ilk öğrenilmesi gereken konular basit konulardır. Bu konular genellikle temel konuları içermektedirler. İngilizcede yer alan basit konulardan biriside aylardır. Çünkü İngilizce aylar çok kolay konulardan birisi olarak bilinmektedir. Sizler için İngilizcede October hangi ay oluyor? Oct kelimesinin Türkçesi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İngilizcede October Hangi Ay Oluyor Oct Kelimesinin Türkçesi Nedir

İngilizce ayları her yaştan kişi rahatlıkla öğrenebilir. Zaten birçok yerde İngilizce aylara denk geldiğimiz için aşina olunan bir konu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden İngilizce ayları kolaylıkla öğrenme şansınız olduğunu kesinlikle bilmelisiniz.

Haberin Devamı

İngilizcede October Hangi Ay Oluyor?

Türkçe'de sıralı aylar İngilizce dilinde de aynı şekilde gitmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenirken bu ayları kolaylıkla öğrenme şansınız olacaktır. İngilizce olarak yazılan October kelimeside Ekim ayını ifade etmek için kullanılmaktadır. 

Oct Kelimesinin Türkçesi Nedir? 

October kelimesinin kısa yazımı Oct şeklindedir. Yani October veya Oct kelimeleri Ekim ayı olarak bilinmelidir. Ekim ayını İngilizce olarak öğrenmek isteyenler October ve Oct kelimesini unutmamalıdır.

 Örnek Cümleler 

 - It was very cold in October last year. (Geçen sene Ekim ayında havalar çok soğuk geçmişti.)

 - October is one of my father's favorite months. (Babamın en sevdiği ayların başında Ekim ayı gelmektedir.) 

Haberin Devamı

 - I really want October to come. Because I will go to Istanbul in October. (Ekim ayının gelmesini çok istiyorum. Çünkü Ekim ayında İstanbul'a gideceğim.)