Eğitim İnterlok Kumaş Nedir, Nerelerde Kullanılır? İnterlok Kumaş Özellikleri Nelerdir?

İnterlok Kumaş Nedir, Nerelerde Kullanılır? İnterlok Kumaş Özellikleri Nelerdir?

30.03.2021 - 13:46 | Son Güncellenme:

İnterlok (interlock) düzenli ve sıkı bir görünüme sahip olan örme kumaş çeşididir. Sadece çift plakalı yuvarlak örme makinelerinde, kapak ve silindir iğnelerinin birbirleri ile karşılıklı ve dik bir şekilde yerleştirilmesi sonucunda elde edilen çift katlı bir örme kumaş türüdür. İnterlok kumaş nedir, nerelerde kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İnterlok Kumaş Nedir, Nerelerde Kullanılır İnterlok Kumaş Özellikleri Nelerdir

İnterlok kumaş, tekstil dünyasının en çok tercih edilen kumaş türleri arasında yer alıyor. Sahip olduğu yapısı nedeni ile pamuklu kumaşlarla kardeş olarak düşünülür. İnce dokusu nedeni ile yaz sezonunun en çok tercih edilen poplin kumaşı, özellikle de gömleklerde sıkça tercih ediliyor.

Haberin Devamı

İnterlok Kumaş Nedir?

İnterlok kumaş, sıkı ve düzenli bir görünüme sahip olan ve özellikle de sportif ürünlerde ve yazlık kıyafetlerde sıkça kullanılan bir kumaş türüdür. Sadece çift kapaklı ve yuvarlak örme makinelerinde kapak ve silindir iğnelerinin birbirine karşı dik yerleştirilerek imal edilen bir kumaş türüdür. İnterlok örgüler, iki ayrı 1×1 rib yapısının birbiri içine geçmesi sonucunda elde edilir. Single pike, İsviçre pikesi ve Fransız çift pikesi gibi türevleri bulunur.

İnterlok Nerelerde Kullanılır?

İnterlok, iç giyimde, tıbbi giyim ve sportif giyimde çok sık tercih edilen bir kumaş türüdür. Özellikle de yaz aylarında gömlek yapımında sıkça kullanılıyor. Terletmeyen pamuksu yapısı sayesinde yaz aylarının en çok tercih edilen ve en çok kullanılan kumaş türleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

İnterlok Kumaş Özellikleri Nelerdir?

İnterlok kumaşı ribana kumaştan ayıran en önemli özellikleri;

İnterlok kumaşların ön ve arka yüzeyleri birebir aynıdır. Ön ve arka yüzey arasında bir farklılık olmaz.

Bu kumaş türünde yüzey desen çeşitleri sınırlıdır.

Yapısı sıkıdır ve hem yatay hem de dikey elastikiye özelliği vardır.

Sarkma ve çekme gibi sorunlar ortaya çıkarmaz.