Eğitim İskemle Ne Demek? İskemle TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İskemle Ne Demek? İskemle TDK Sözlük Anlamı Nedir?

22.08.2022 - 15:42 | Son Güncellenme:

Genellikle ahşap malzemelerden ve hasırdan imal edilen sandalyelere iskemle denir. Yunancada "skamni" olarak telaffuz edilen bu kelime "καρέκλα" şeklinde yazılır. Son yıllarda taleplerin artmasıyla birlikte daha farklı iskemleler üretilmeye başlanmıştır. Demir sandalyeler dayanıklı olduğu için; plastik sandalyeler ise ucuz oldukları için tercih edilmektedir. İskemle ne demek? İskemle çeşitleri nelerdir? İşte tüm detaylar.

İskemle Ne Demek İskemle TDK Sözlük Anlamı Nedir

Önceki yüzyıllarda iskemle kelimesi mecazen mevki ve makam anlamına gelirdi. Günümüzde iskemlenin yerine koltuk kelimesi makam manasında kullanılmaktadır. Örneğin: "Koltuk kavgası"

İskemle Ne Demek?

Dört ayaklı sandalyelere iskemle denir. İskemleler, evlerin her odasında, balkonlarda, teraslarda ve bahçelerde kullanılır. Bar ve kafe tarzı işletmelerde kullanılan iskemleler ise yerden tasarruf sağlamak amacıyla özel olarak üretilmiştir.

İskemleler, kollu, kolsuz, telli, arkalı ve arkalıksız gibi birçok türe ayrılır. Küçük iskemlelere tabure denir. Katlanır iskemleler ise genellikle tatil beldelerinde, plajlarda ve piknik alanlarında kullanılmaktadır.

İskemle TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İskemle kelimesi hem sandalye hem de sehpa anlamına gelir.

Örnek Cümle

"Bugün babamla birlikte evdeki eski iskemlelerin üstüne cila sürdük."