Eğitim İzmir'in El Sanatları Nelerdir? Kısaca İsimleri Ve Özellikleri

İzmir'in El Sanatları Nelerdir? Kısaca İsimleri Ve Özellikleri

12.02.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

İzmir'in el sanatları birçok kişi tarafından internetten araştırılarak öğrenilmek istenen konulardan biridir. Özellikle birçok sanatsever tarafından sanatlar araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan İzmir'in el sanatlarını öğrenebilir ve bu sayede İzmir sanatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için İzmir'in el sanatları nelerdir? Kısaca isimleri ve özellikleri hakkında tüm detayları derledik.

İzmirin El Sanatları Nelerdir Kısaca İsimleri Ve Özellikleri

 İzmir'in el sanatları alevde cam işleme, sıcak cam sanatı, bakır tel işletmeciliği, çalgı yapımcılığı, çömlekçilik, ahşap oymacılığı ve ebru sanatı olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

 İzmir'in El Sanatları Nelerdir?

 İzmir'de hangi el sanatlarının yapıldığı merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaktadır. İzmir sanat açısından oldukça gelişmiş bir ildir ve İzmir'de birçok farklı sanat icra edilmektedir. İzmir'de yapılan el sanatları ebru sanatı, ahşap oymacılığı, çalgı yapımcılığı, çömlekçilik, bakır tel işletmeciliği, sıcak cam sanatı ve alevde cam işleme sanatıdır. Bu sanatlar hakkında detaylı bilgi almak ve ilgi duyan kişilerin bu sanatlardan birini icra etmeleri mümkündür

 Kısaca İsimleri ve Özellikleri

Alevde Cam İşleme: Bu sanat ile yapılan boncuklar 1200 derece alevde özel camları eriterek oluşturulur. Camların erimesi için yüksek bir sıcaklık gerektiğinden bu sıcaklık LPG ya da oksijen tüpleri ile elde edilir.

Haberin Devamı

Sıcak Cam Sanatı: Sıcak cam sanatında camları eriterek camdan figür yapmak mümkündür.

Bakır Tel İşletmeciliği: Bakır tel işletmeciliği İzmir'de sıkça yapılan bir sanattır.

Çalgı Yapımcılığı: Bu sanatta keman, gitar ya da kanun gibi basit enstrümanlar yapmak mümkündür.

Çömlekçilik: Toprağın ya da killi toprağın aşamalardan geçtikten sonra şekillendirilip kullanılması ve bundan eşyalar yapılması sanatıdır.

Ahşap Oymacılığı: Ahşap oymacılığı ile küçük nesneler üzerinde şekiller ve mimari süslemeler yapılır.

Ebru Sanatı: Kendine özgü boya ve tekneye alınan su ile üzerinde boyalar oluşturulan ve sonrasında bu desenlerin kağıda aktarılması şeklinde yapılan bir sanattır.