Eğitim Japon Şemsiyesi Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Japon Şemsiyesi Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

18.08.2021 - 15:21 | Son Güncellenme:

Görsel açıdan oldukça hoş bir görüntüsü olan ve merak edilen çiçekler arasında Japon şemsiyesi çiçeği gelmektedir. Peki, Japon şemsiyesi çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Japon Şemsiyesi Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

Palmiye ağacı görüntüsüne benzeyen bir yapısı ile beraber, son dönemlerde en dikkat çekici çiçekler arasında geliyor. Aynı zamanda evlerde ya da işyerlerinde yetiştirilebilecek güzel çiçeklerden biridir.

Japon şemsiyesi çiçeği nedir?

Doğrudan toprağa ekilmesi ile beraber hızlı şekilde yayılım gösteren bitki olarak Japon şemsiyesi çiçeği geliyor. Aynı zamanda her daim parlak görünür ve palmiye ağacı görüntüsüne benzer bir yapı bulunur. Sapları ise uzun ince ve sağlamdır. Dünya çapında ortak şekilde yetiştirilen önemli çiçekler arasında gelir.

Japon Şemsiyesi Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Japon şemsiyesi çiçeği haftada yaz aylarında 2 defa kış aylarında ise 1 defa sulayarak bakımı yapılması gerekir. Özellikle saksının üst kısmından hafif bir şekilde sulanması gerekir. Mutlaka bol ışık alan bir bölgeye yerleştirilmesi gerekir. Aynı zamanda bulunduğu ortam 14 ya da 15 derecenin altına düşmemelidir. Kaliteli toprak saksı içerisinde dolu dolu olmalıdır.

Japon Şemsiyesi Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Özellikle Palmiye görüntüsü ile beraber Japon şemsiyesi çiçeği oldukça özel bir bitkidir. Yaprakları uzun ve ince bir sap bünyesinde yine ince uzun yapraklar olarak öne çıkar. Eksi 12 dereceye kadar dayanma gücüne sahip çiçeklerden biridir. Kışın don olayı yaşansa bile yaz aylarında yeniden çiçek açma özelliği bulunur.