Eğitim 'Kalıtım' Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada 'kalıtım' Yanıtları

'Kalıtım' Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada 'kalıtım' Yanıtları

06.05.2021 - 16:17 | Son Güncellenme:

Belli başlı özelliklerin genler vasıtasıyla nesilden nesile aktarılmasına kalıtım denir. ''Kalıtımsal'' şeklinde de kullanılan kelime genetik ile eş anlamlıdır. Çengel, kare ve sarmal bulmacalarda sıklıkla karşımıza çıkan kalıtım kelimesinin en kısa cevabı 4, en uzun yanıtı ise 9 harflidir. ''Giysi'' bulmaca cevabı nedir? Kalıtım kelimesinin bulmacadaki yanıtlarını harf sayısına göre derledik.

Kalıtım Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada kalıtım Yanıtları

Kalıtım kelimesinin bulmacalardaki en kısa cevabı: İRS 

Haberin Devamı

  Kalıtım Bulmaca Cevabı Nedir? 

 Kalıtım Kelimesinin 7 harfli yanıtları 

 1- İRSİYET 

 Hem fiziki hem de ruhsal birtakım özelliklerin anne babadan çocuğa geçmesine irsiyet denir. İrs kelimesinden türetilmiş olan bu sözcük dilimize Arapçadan geçmiştir. Bulmacalarda irs kelimesinden sonra en çok sorulan yanıtlardan biri irsiyettr. 

 2- VERASET 

 Veraset, hem hukukta hem de biyoloji biliminde terim anlamında kullanılır. Hukuktaki anlamı, mirastan pay almaktır. İrsiyet cevabının alternatifi olan bu sözcük, kalıtım kelimesiyle yakın anlamlıdır. 

 Harf Harf Bulmacada Kalıtım Yanıtları 

 Kalıtım Kelimesinin 9 Harfli Yanıtları 

 SOYA ÇEKİM 

 Bulmacalarda bazen iki kelimeden oluşan tamlamalar da sorulur. O tamlamalardan biri olan soya çekim de kalıtım sorusuna verilebilecek yanıtlar arasında yer alıyor.