Eğitim Kawasaki Hastalığı Nedir, Neden Olur? Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Kawasaki Hastalığı Nedir, Neden Olur? Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

24.07.2022 - 12:51 | Son Güncellenme:

Günümüzde oldukça ilginç hastalıklar olduğu bilinmektedir. Bunlardan biriside kawasaki hastalığı olarak dikkat çekmektedir. Bu hastalığın görüldüğü kişilerde damarlarda iltihaplanma meydana gelir. İltihaplanmanın meydana geldiği damarlar ise kişinin vücudunda bulunan orta büyüklüğe sahip damarlardır. Kawasaki hastalığının tedavi edilmesi gerekir. Aksi halde ciddi sorunlar görülmesi muhtemeldir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Kawasaki Hastalığı Nedir, Neden Olur Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir

Kawasaki hastalığı sık sık ortaya çıkan bir hastalıktır. Ancak bu hastalığı duymayan kişilerde muhakkak vardır. Hastalığın Kawasaki sendromu olarak geçtiği de bilinmektedir. Ayrıca tıp dilinde buna vaskülit adı verilir. Damarların iltihaplanması ile Kawasaki hastalığı rahatsız edici bir boyuta ulaşır.

Haberin Devamı

Kawasaki Hastalığı Nedir, Neden Olur?

Kawasaki hastalığı en çok ilkbahar ve kış başlangıcında görülen bir rahatsızlıktır. Bundan dolayı bu aylarda dikkatli olmak gerekir. Ayrıca hastalığın en çok çocukluk çağında ortaya çıktığı görülmektedir. Hatta 5-6 yaş çocuklarda yüksek ateş ve gözlerde kızarıklık ile kendini belli eden bir hastalıktır.

Kawasaki hastalığının nedenleri şöyledir;

- Virüsler,

- Maruz kalınan kimyasallar,

- Genetik faktörler.

Kawasaki hastalığının aslında net olarak bir nedeni yoktur. Çünkü bu hastalık farklı ve ilginç bir hastalıktır. Bundan dolayı hastalığa dair net bir neden bulmak zordur.

Kawasaki Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Kawasaki hastalığı için tedaviye geçilmeden önce tanı konulması gerekir. Bu tanıyı koymak için özel bir test bulunmaz. Bunun için kan, idrar ve bunlara benzer testler yapılarak hastalık tespit edilmeye çalışılır.

Haberin Devamı

Tedavi yöntemleri ise şöyledir;

- İlk tedavi hastane ortamında yapılır ve ilaç tedavisi uygulanır. Zaten kawasaki sendromu normalde 12-14 gün sürer. Ancak hastanın durumuna göre bu süre değişebilir.

- Daha sonra ise koroner arter anjiyoplastisi yapılabilir. Böylelikle daralmış arterler açılır. Diğer bir tedavi yöntemi ise stent yerleştirmedir. Bununla da tıkanan damarlar açılmaya çalışılır.