Eğitim Kırmızı Orman Meyvelerinin İsimleri Ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Orman Meyvelerinin İsimleri Ve Faydaları Nelerdir?

20.08.2021 - 15:59 | Son Güncellenme:

Yabani metsinler ismi ile de bilinen orman meyveleri protein, magnezyum ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. En çok tüketilen orman meyvelerinin başında ahududu, çilek ve böğürtlen geliyor. Reçeli ve kompostosu da yapılan bu meyveler, organik ve katkısız oldukları için de sıkça tercih ediliyor. Kırmızı orman meyvelerinin isimleri ve faydaları nelerdir sizler için derledik.

Kırmızı Orman Meyvelerinin İsimleri Ve Faydaları Nelerdir

Orman meyveleri, Akdeniz ikliminin hakim olduğu, tropikal bölgelerde kolaylıkla yetiştirilir. Ülkemizde orman meyvelerinin en çok yetiştiği bölgeler ise, Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesidir.

Kırmızı Orman Meyvelerinin İsimleri ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı orman meyveleri, en faydalı meyveler arasında yer alır. Başlıca kırmızı orman meyveleri ise,

Haberin Devamı

Çilek: Türkiye’de reçeli en çok yapılan meyvedir. Çileğin en önemli faydası, kanı temizleme özelliği olmasıdır. Düzenli olarak çilek tüketmek, stresi ve kaygıyı azaltır. Ağız yaralarında etkilidir ve kolesterolü düşürür.

Böğürtlen: Çilek gibi böğürtlenin de pek çok çeşidi vardır. Çok güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Böğürtlen çayı, yaşlanmayı geciktirir ve cildi yeniler.

Karadut: En düşük kalorili orman meyveleri arasında yer alır. Karaduttan yapılan pekmez, yüksek miktarda potasyum ve demir içerir. Bağışıklık sistemini de güçlendirir. Vücudun pek çok hastalığa karşı daha dirençli olmasını sağlar.

Erik: A ve C vitaminleri bakımından çok zengindir. Doğal bir lif kaynağı olduğundan şişkinliği alır.

Haberin Devamı

Kızılcık: Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Yağ yakımını önemli ölçüde hızlandırır.

Ahududu

Hünnap