Eğitim Komplikasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tıp Dilinde Komplikasyon Neden Olur?

Komplikasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Tıp Dilinde Komplikasyon Neden Olur?

12.06.2021 - 04:17 | Son Güncellenme:

Daha çok belli başlı hastalıklar üzerinden kullanılan bir kelime olarak komplikasyon sözcüğü öne çıkar. Ayrıca bu kelimenin tam anlamı da ne olduğu da merak edilen konulardan biridir. Peki, komplikasyon ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Tıp dilinde komplikasyon neden olur? İşte, bu kelime için merak edilen bilgiler.

Komplikasyon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Tıp Dilinde Komplikasyon Neden Olur

Komplikasyon kelimesi Fransızca üzerinden Türkçeye yerleşmiş ve yaygın olarak kullanılan sözcüklerden biridir. Özellikle tıp alanında çok fazla kullanılan ve belli hastalıkları için, bazı durumlar üzerinden değerlendirilen bir kelimedir.

Komplikasyon TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden kelime anlamı eşliğinde bakıldığı vakit komplikasyon kelimesine karşılık olarak, ‘Karmaşıklık’ sözcüğü öne çıkıyor. Aslına bakılırsa günlük yaşam içerisindeki birçok farklı konu hakkında, yaşanan karmaşıklık üzerine değerlendirilmektedir. Fakat daha çok sağlık alanında kullanılan bir kelime olarak öne çıkar.

Tıp Dilinde Komplikasyon Neden Olur?

Bir hastalık varken yeni bir hastalığın ya da sorunun eklenmesi tıp dili üzerinden komplikasyon olarak ifade edilir. Yani ortada bulunan bir hastalığın etkisiyle ya da farklı bir durumdan ötürü, başka bir hastalığın eklenmesi komplikasyon şeklinde anlatılmaktadır.