Eğitim Konstantinopolis Neresidir? Konstantinopolis Ne Anlama Gelir?

Konstantinopolis Neresidir? Konstantinopolis Ne Anlama Gelir?

25.07.2022 - 14:21 | Son Güncellenme:

Genel kültür alanında araştırma yapan kişiler Konstantinopolis hakkında da pek çok bilgiye ulaşmaktadır. Konstantinopolis Roma imparatorluğu zamanından Bizans İmparatorluğuna kadar hakimiyet altında olan bölgelerden biridir. Bizans İmparatorluğu tarafından kuşatılan bu bölge günümüzde İstanbul şehridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kararıyla Konstantinopolis 1930 yılından itibaren İstanbul olarak adlandırılıyor. Konstantinopolis neresidir? Konstantinopolis ne anlama gelir sizler için derledik.

Konstantinopolis Neresidir Konstantinopolis Ne Anlama Gelir

 Konstantinopolis bölgesi zamanında Bizans tarafından yönetilen şehir olarak adlandırılmaktadır. Belirli bir süre boyunca Bizans hakimiyetinde olan bu şehri Fatih Sultan Mehmet 1463 yılında fethetmiştir. Yapılan fetih ile beraber Konstantinopolis bölgesi Osmanlı Devleti himayesine geçmiştir. Konstantinopolis daha sonra İstanbul şehri olarak adlandırılmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

 Konstantinopolis Neresidir?

 Roma imparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Latin İmparatorluğu olarak geçen Konstantinopolis en sonunda Osmanlı Devleti himayesine geçen şehirlerden biridir. Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yer alan İstanbul şehri adını 1930 yılında almıştır. Konstantinopolis adından İstanbul adına geçiş yapma süreci ise Mustafa Kemal Atatürk zamanında gerçekleşmiştir. Zamanında Osmanlı Devletine de başkent olmuş şehirlerden biridir. Osmanlı Devletinin en önemli bölgelerinden birinde yer almaktadır.

 Konstantinopolis Ne Anlama Gelir?

 Konstantinopolis günümüzde İstanbul anlamına gelen şehirlerden biridir. Pek çok farklı devlete başkentlik yapmış olan bu devlet en sonunda Osmanlı Devleti tarafından yönetilmiştir. İmparatorlukların kalkması ve Cumhuriyete geçiş döneminin ardından Mustafa Kemal Atatürk bu bölgenin adını değiştirerek İstanbul şehri olarak litaratüre geçişmiştir.