Eğitim Lbs Nedir? Lbs Neyin Birimi Ve Neyin Kısaltmasıdır?

Lbs Nedir? Lbs Neyin Birimi Ve Neyin Kısaltmasıdır?

24.02.2021 - 14:49 | Son Güncellenme:

Lbs neyin kısaltması olarak kullanılır? Hangi alanlar da lbs ismi geçer? Lbs ile ilgili yapılan aramalar hangi yönde olmaktadır? Lbs bir ölçü birimi midir? Başka anlamlarda geçen kısaltmalar için de lbs adı kullanılır mı? Lbs ölçüsünü hangi ülke daha çok kullanmaktadır? Kilogram ile ilgili bir bağlantısı var mıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Lbs Nedir Lbs Neyin Birimi Ve Neyin Kısaltmasıdır

 Lbs adının kullanımı bir kaç durumun anlatımında kullanılır. Birincisi bir kütle birimi olan librenin kısaltılmasıdır. İkinci anlamı ise lastik basınç sisteminin kısaltması olarak geçmektedir. İngilizce konuşulan yerler de libreye pound ismi de verilmektedir.

Haberin Devamı

Lbs Nedir?

Libre kütle biriminin kısaltılması olan lbs aynı zaman da İngiliz dili konuşan toplumların kullandığı pound anlamına da karşılık gelmektedir. Bu bakımdan lbs adının açık kullanımının libre olduğu anlaşılmaktadır.

Lbs Neyin Birimi ve Neyin Kısaltmasıdır?

Lbs bir ağırlık yani kütle birimi olarak kullanım da olan libre biriminin kısaltılmasıdır. İngilizce konuşan toplumlarda pound olarak da kullanılmaktadır. Lbs kilograma çevrilebilmek de ve bu yönde de kullanılabilmektedir. Ayrıca bir diğer kullanım alanı da lastik basınç biriminin kısaltmasıdır.