Eğitim Mit Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demektir? Mitler Nasıl Oluşur?

Mit Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demektir? Mitler Nasıl Oluşur?

03.06.2021 - 03:10 | Son Güncellenme:

Mit, sözcüğü son yıllarda araştırma konusu olan popüler bir kelimedir. Mit sözcüğünün birden fazla anlamı bulunmaktadır. Mit sözcüğü, Türk Dil Kurumuna göre farklı anlamlara sahip olurken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletine de bağlı bir istihbarat teşkilatıdır. Peki, Mit nedir? TDK sözlük anlamı ne demektir? Mitler nasıl oluşur? İşte, Mitle ilgili bilinmesi gereken detaylar.

Mit Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demektir Mitler Nasıl Oluşur


Mit, kelimesi halk hikayesi anlamında kullanılmakla beraber, Türkiye devletinin milli güvenlik politikası bakımından da önem arz eden bir istihbarat birimidir.

Mit Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demektir?

Türk Dil Kurumuna göre Mit sözcüğü, insanlar arasında yayılmış ve toplumun hayal gücüyle biçim değiştiren bir halk hikayesidir. Başka bir anlamı ise efsaneleşmiş kişi anlamına gelmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından ise Cumhurbaşkanlığına bağlı ülkeyi içten ve dıştan gelecek tehditlere karşı korumakla görevli bir istihbarat teşkilatıdır.

Mitler Nasıl Oluşur?

Mitler özel birlikler olduğu için teşkilatta çalışacak kişileri özel olarak seçerler. Mit teşkilatının merkezi Ankara'da Etimesgut'ta bulunmaktadır ve buraya kale adı verilmektedir. Faaliyetlerini gizli olarak yürütmekte olan teşkilattır.