Eğitim Nisbet Ne Demek? Osmanlıca Olan Nisbet Kelimesinin Anlamı Nedir?

Nisbet Ne Demek? Osmanlıca Olan Nisbet Kelimesinin Anlamı Nedir?

27.02.2021 - 03:43 | Son Güncellenme:

Nispet kelimesi eski bir kelimedir. Kelime kökeni bakımından oldukça eski olmasına rağmen hala kullanımdadır. Ayrıca kullanımı da günlük hayatta oldukça fazladır. Bu bakımdan etkinliğini hala yitirmemiş bir kelimedir. Anlamının bilinmesi etkinliğini de arttırır. Bu nedenle nispet ne demek gibi soruları sizler için derledik.

Nisbet Ne Demek Osmanlıca Olan Nisbet Kelimesinin Anlamı Nedir


Nispet kelimesinin kökeni Osmanlı Devleti zamanın kadar dayanıyor. Bu bakımdan Osmanlıcada en sık kullanılan kelimelerden bir tanesi idi. Günümüzde kullanımı bakımından da nisbet olarak biliniyor. Fakat kelimenin doğru telaffuzu ve yazılışı nispet şeklindedir.

Nispet Ne Demek?

Nispet bir eylemdir. Kötü niyetli yani birini kıskandırmak için yapılan işe verilen addır. Birini üzmek ya da inat etmek için yapılan işlere bu isim verilmiştir. Türk dil kurumunda da tanım olarak bu şekilde verilmiştir. Ayrıca Türk dil kurumunda nispetin bir anlamı daha vardır.

Osmanlıca Olan Nispet Kelimesinin Anlamı Nedir?

Nispet kelimesi oran ya da bağlantı anlamında da kullanılmaktadır. Bağlantı, ilgi ya da ilinti anlamlarında her daim kullanılabilir. Bu bakımdan Türk dil kurumu bu kelime için bu anlamları vermiştir.