Eğitim Nörobilim Nedir, Ne İşe Yarar? Sinirbilimciler Ne İş Yapar?

Nörobilim Nedir, Ne İşe Yarar? Sinirbilimciler Ne İş Yapar?

11.03.2022 - 14:23 | Son Güncellenme:

Nörobilimciler (Sinirbilimciler) beyne, bunun bilişsel ve davranış işlevlere ya da insanların nasıl düşündüğü etkisine odaklanırlar. İnsanlarda psikiyatrik, nörolojik ve nörogelişimsel bozukluklar olduğu zaman sinir sistemine ne olduğunu araştırırlar. Nörobilim nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Nörobilim Nedir, Ne İşe Yarar Sinirbilimciler Ne İş Yapar

 Bir nörobilimci, nöroanatomiden nöropsikolojiye kadar pek çok alanda uzmanlaşabilir. Bu alanda gerçekleştirilen araştırmalar, hem beden hem de beyinin nasıl çalıştığı ve onları etkileyen sağlık sorunları ile ilgili anlayışımızı geliştirebilir

Haberin Devamı

 Nörobilim Nedir?

 Nörobilim (Sinirbilim), matematik, mühendislik, kimya, dilbilim, bilgisayar bilimi, psikoloji, felsefe ve tıp gibi diğer disiplinlerle yakından çalışan disiplinler arası bir bilimdir. Nörobilimciler sinir sisteminin fonksiyonel, hücresel, davranışsal, hesaplamalı, moleküler, evrimsel, hücresel ve tıbbi yönlerini de incelerler. Farklı yönlere doğru odaklanan pek çok çeşitli alanlar da vardır.

 Nörobilim Ne İşe Yarar? 

 Nörobilim araştırmacıları, hastalıklarla ilgilş bulgular ve yeni ilaçların geliştirilmesini sağlayabilir. Bazı Nörobilimciler ise, hastaları tedavi etmekle ilgilenir.

 Sinirbilimciler Ne İş Yapar?

 Alzheimer hastalığı gibi çeşitli rahatsızlıkları olan kişilerin beyin aktivitesine bakar. Kullanılan araçlar arasında bilgisayarlı 3 boyutlu modeller ve MRI taramaları bulunur. Hücre ve doku örnekleri de kullanarak çok farklı deneyler yapabilirler. Nörobilim, hepsi olmasa da pek çok insan işlevini etkiler. Ama bunun yanında çok çeşitli ortak koşulların daha iyi anlaşılmasına da önemli bir katkıda bulunur. Pek çok sağlık sorununun daha kısa sürede tespit edilmesinde önemli bir rol oynar.