Eğitim Öğrencilerinin 3’te 1’i burslu okuyor

Öğrencilerinin 3’te 1’i burslu okuyor

27.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geleceğe yolculuğun rotasını bütünsel eğitim yaklaşımı, kariyer tasarımı ve dünya vatandaşlığı programlarıyla oluşturan Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı SEV Amerikan Koleji (SAC), öğrencilerinin geleceklerini şekillendirmelerine yardım ediyor. Uluslararası standartlarda eğitim veren SAC’da öğrenciler, evrensel düşünebilen, kendine, başkalarına ve çevreye saygılı, merak eden, sorgulayan birer dünya vatandaşı olmak üzere eğitim alıyor.

Öğrencilerinin 3’te 1’i burslu okuyor

 

Pek çok burs seçeneği bulunan kolej, liseye giriş sınavında en yüksek puan alan öğrenciler ile ara sınıflarda en yüksek yılsonu not ortalamasını sağlayan öğrencilere Akademik Başarı Bursu veriyor. SEV Amerikan Koleji’ne kayıt yaptırma koşullarını sağlayan ancak yeterli maddi olanakları olmayan öğrencilere ise Mali Destek Bursu sunuluyor. Spor, Sanat ve Bilim Bursu ile de bu alanlardan birinde başarıyı yakalayan öğrenciler destekleniyor. Her 3 öğrenciden 1’inin burslu öğrenim gördüğü kolejde, gençler, dünyadaki en iyi üniversitelerden kabul ve burs şansı yakalıyor. Geçtiğimiz yıl mezun olan 109 öğrenci, Türkiye ve dünyanın toplam 45 saygın üniversitesine kayıt oldu. Öğrencilerin yüzde 41’i yurt içindeki üniversiteleri, yüzde 59’u yurt dışındaki üniversiteleri tercih etti.

Haberin Devamı

IB Diploma seçeneği

IB Dünya Okulları arasında yer alan ve IB Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’nı sunan SAC aynı zamanda, 1965’te kurulan, kâr amacı gütmeyen ve üyelik bazında faaliyet gösteren Uluslararası Okullar Birliği’nin (CIS) akreditasyonu için son aşama olan öz değerlendirme sürecinden geçiyor. Kolej, sürecin sonunda CIS tarafından akredite edilecek ve dünyadaki uluslararası standartlara sahip okullar arasında yer alacak.

SAC, akademik başarının yanı sıra ödüllü kampüsüyle de fark yaratıyor. Kampüste, girişimcilik ve inovasyon merkezi SAC X-ZONE, 600 metrekarelik kütüphane ve 3500 metrekarelik spor kompleksi yer alıyor. Ayrıca bilim, sanat, kültür gibi alanlarda 50’ye yakın kulüp de bulunuyor.