Eğitim Okul Eşyaları Nelerdir? Sınıfta Ve Okulda Kullanılan Eşyaları Neden Dikkatli Kullanmalıyız?

Okul Eşyaları Nelerdir? Sınıfta Ve Okulda Kullanılan Eşyaları Neden Dikkatli Kullanmalıyız?

31.03.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:

Her yeni eğitim-öğretim yılında okul eşyalarının neler olduğu oldukça merak edilmektedir. Özellikle ilk kez okula öğrenci gönderecek olan ebeveynler kişisel okul eşyaları hakkında araştırma yapmayı gereklilik olarak görmektedir. Ayrıca okullardan sorumlu yetkililerde gerekli okul eşyalarını her sene başında listelemektedir. Okul eşyaları nelerdir? Sınıfta ve okulda kullanılan eşyaları neden dikkatli kullanmalıyız? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Okul Eşyaları Nelerdir Sınıfta Ve Okulda Kullanılan Eşyaları Neden Dikkatli Kullanmalıyız

Okul eşyaları denilince akla kişisel kullanılan eşyalar ve okul ortamında kullanılan ortak eşyalar gelmektedir. Oldukça fazla çeşit ve sayıda olan okul eşyaları eğitimin aksamaması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Okul Eşyaları Nelerdir?

Okul eşyası; eğitim ve öğretimin devamı için öğrenci ve eğiticilere gerekli olan malzemelerdir. Bu malzemeler ihtiyaca göre öğrenci ya da eğitimciler tarafından belirlenmekte veli ya da yöneticilere temin ettirilmektedir. Okul eşyalarını iki türde sınıflayabiliriz. Bunlar; şahsi yani kişisel okul eşyaları ve ortak kurum malı okul eşyalarıdır.

Haberin Devamı

Kişisel Okul Eşyaları: Eğitim alacak öğrenci için gerekli olan tüm eşyaları kapsamaktadır. Bu eşyaları kişilerin bireysel ihtiyaçları ya da eğitimciler liste halinde belirlemektedir. Genelde eğitim- öğretim yılının başında hazırlanan listeler veli ya da öğrencilerce temin edilir. Bu kişisel okul eşyaları tercihe göre farklılık gösterse de en bilinenleri şunlardır; okul çantası, okul kıyafetleri, gerekli defterler, kalem, kalem açacak, kalemlik, cetvel, gönye, pergel, silgi, dosya, not defteri, not kâğıtları, pastel boyalar, sulu boyalar, fırçalar, yapışkanlı not kâğıtları, makas, zımba, ataç ve benzerleridir. Bu eşyalar öğrencinin seviyesi ve eğitim aldığı konuya göre farklılık gösterebilmektedir.

Haberin Devamı

Okulda Bulunan Eşyalar: Bu eşyalar genel olarak taşınmazlar olarak da adlandırılabilmektedir. Bir okul ya da eğitim kurumunun kapısından içeriye adımınızı attığınız anda gördüğünüz tüm eşyalardır. Okul bahçesinde, okul koridorlarında, eğiticilerin odalarında, sınıflarda, kantinde ve spor odalarında gözle görülen tüm eşyalar bu sınıflama içerisindedir. En bilinenleri ise; sıralar, masalar, çöp kutuları, zil, tahtalar, projeksiyon aletleri, akıllı tahtalar, fotokopi makineleri, bilgisayarlar, perdeler, kapılar, halılar, okula ait oyun eşyaları ve daha bir çok şey söylenebilir. Bu eşyalar eğitim türü ve ihtiyaca göre farklılaşabilmektedir.

Sınıfta ve Okulda Kullanılan Eşyaları Neden Dikkatli Kullanmalıyız?

Eğitim için gerekli olan pek çok eşya ve materyal vardır. Bu eşyalar eğitimin devamı ve faydalı olması açısından oldukça önemlidir. Kullanılan eşyalara gösterilen özen ve bakım ise süreklilik açısından öğrenci ve eğiticilere fayda sağlamaktadır. Öğrencilere verilen eğitimlerin bir parçası da eşyaların özenli kullanımı hakkındadır. Ayrıca velilerin de öğrencilere okul araç gereçlerinin nasıl kullanılması gerektiği konusunda bilgi vermesinde fayda vardır. Bu fayda maddi olduğu kadar öğrencilerin sorumluluk duygularının gelişmesini de sağlamaktadır. Sınıfta ya da okulda bulunan eşyaların özenli ve dikkatli kullanılmasının faydaları ise şunlardır;

Haberin Devamı

Eğitimi alan öğrenciler için pratiklik ve avantaj sağlar,

Öğrencilerin beş duyu organına hitap edecek şekilde eğitim almalarına yardımcı olur,

Bir sonraki gelecek olan nesil için kolaylık sağlar,

Her eğitim öğretim yılında yapılan analizlerde eksik olan malzemelerin azalmasını sağlayarak devlet bütçesine katkı yapar,

Okullar için ayrılan, eşya bütçelerinin daha verimli ve farklı kullanılmasını sağlar,

Gelecek eğitimlerde eksiklik hissedilmesinin önüne geçer,

Eğitimi veren eğiticiler için kolaylık sağlar,

Eğitimcilerin anlatmak istediklerini daha kolay aktarabilmeleri için pratiklik sağlar,

Velilerden gelecek olan maddi giderlerin azalmasına etki eder.