Eğitim Oyun Terapisti Ne İş Yapar? Kimler Oyun Terapisti Olabilir, Nasıl Olunur?

Oyun Terapisti Ne İş Yapar? Kimler Oyun Terapisti Olabilir, Nasıl Olunur?

24.05.2022 - 16:42 | Son Güncellenme:

Çocukların gelişimi konusunda onların hayal dünyasına katkı sağlayan kişi ya da kişiler oyun terapistidir. Genel olarak çocukların zihinsel gelişimine katkı sağlarlar. Peki, oyun terapisti ne iş yapar? Kimler oyun terapisti olabilir, nasıl olunur ayrıntıları ile derledik.

Oyun Terapisti Ne İş Yapar Kimler Oyun Terapisti Olabilir, Nasıl Olunur

Ağaç yaşken eğilir cümlesi üzerine oyun terapisinin buna güzel bir örnek olduğunu söylemek gerekir. Çünkü farklı oyunlar üzerinden çocuklarla iletişim kurma ve onların gelişimini etkileme noktasında ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

 Oyun Terapisti Ne İş Yapar?

 Çocuğun kurmuş olduğu oyundan yola çıkmak suretiyle, onun iç dünyasına ifade etmek oyun terapisinin görebilir. Çocukların günlük oynadığı oyunlardan farklı olmasa bile, işleyiş bakımından değişkenlik yaratır. Böylece çocukların iç dünyasına giriş yapılır ve onların karakterinin ve gelişimini şekillenmesi noktasında önemli yer taşır.

 Kimler Oyun Terapisti Olabilir?

 Farklı alanlarda uzmanlığı olan birçok işi oyun terapisti olabilir. Tabii çocuk gelişimi konusunda belli bir eğitim almış kişilerin bu konuda öne çıktığını söylemek gerekir.

 - Psikoloji

 - PDR

 - Sosyoloji

 - Çocuk gelişimi 

 - Özel eğitim

 - Sınıf öğretmenliği

 - Okul öncesi öğretmenliği

 - Sosyal hizmet uzmanları

 - Pedagoglar

Haberin Devamı

 - Doktorlar

 - Hemşireler

 - Öğretmenler

 Yukarıdaki meslek grupları arasında mezun olmuş kişi ya da kişiler oyun terapisti olabilir. Belirli bir eğitime katılmak suretiyle almış oldukları sertifika doğrultusunda bu mesleği icra ederler. Özellikle çocukların gelişimi noktasında önemli bir yer taşıdığını söylemek gerekir.

 Oyun Terapisti Nasıl Olunur?

 Önceki oyun terapisti olmak için yukarıda verilen meslek gruplarının birinden mezun olmak gerekir. Daha sonra üniversite onaylı kurumlar ya da Milli Eğitim Bakanlığı kontrolündeki onaylı kurumlar kapsamında eğitim almak gerekir. Bu eğitim doğrultusunda verilen sertifika ile birlikte, yasal bir süreç doğrultusunda oyun terapisti görevini yerine getirmek mümkün. 

Yazarlar