Eğitim P İle Eşya İsimleri: P Harfi İle Başlayan Eşyalar Nelerdir?

P İle Eşya İsimleri: P Harfi İle Başlayan Eşyalar Nelerdir?

31.12.2020 - 07:41 | Son Güncellenme:

Çocukların eğitim hayatlarına başlarken harfleri, okumayı ve yazmayı öğrenmeleri oldukça önemsenir. Aynı şekilde günlük hayatta kullandıkları eşyaların isimlerini de bilmeleri önemlidir. Dolayısıyla bir yandan harfler öğrenilirken, bir yandan bu harfle başlayan eşyaların öğrenilmesi de çocuğun gelişimine katkı sağlar. Peki P ile eşya var mıdır? P harfi ile başlayan eşyalar nelerdir? İşte bu konu hakkında tüm bilinmesi gerekenler.

P İle Eşya İsimleri: P Harfi İle Başlayan Eşyalar Nelerdir

Herhangi bir harfi öğrenirken, bu harf ile başlayan eşyaları da bilmek, çocuk için öğrenmeyi kolaylaştırır. Bu yüzden diğer tüm harflerde olduğu gibi P harfi ile başlayan eşyaları da bilmek gerekir.

P ile Eşya İsimleri

Gerek bir şeyleri öğrenirken, gerek de oyun oynarken P harfi ile başlayan eşyaları bilmeye ihtiyacımız olabilir. Örneğin P harfini öğrenmek için bu eşyaları bilmek önemlidir. Aynı şekilde bir oyun oynarken de P harfi ile başlayan eşyaları bilmeye ihtiyacımız olabilir. Peki, P harfi ile başlayan bu eşyalar nelerdir?

P Harfi ile Başlayan Eşyalar Nelerdir?

Türkçede P harfi ile başlayan eşyaların sayısı oldukça fazladır. Bunlardan bazıları günlük hayatımız içerisinde pek çok kez karşımıza çıkarken, bazılarıyla ise neredeyse hiç karşılaşmayız. Türkçede bulunan ve P harfi ile başlayan eşyaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Haberin Devamı

Pabuç

Palto

Pantolon

Para

Pastil

Peçete

Peçetelik

Pencere

Perde

Pervane

Pike

Pipet

Piston

Piyano

Planör

Pompa

Pudra

Pamuk

Pasaport

Paten

Pul

Pulluk

Pelerin

Pense

Pergel

Pil