Eğitim Şilep Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Şilep Neden Kullanılır?

Şilep Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Şilep Neden Kullanılır?

01.06.2021 - 05:54 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta sık karşılaşılmadığı için anlamı merak edilen kelimelerden biri şileptir. İki farklı anlama sahip olmasından kolayı kullanıldığı alanlar farklılık gösterebilir. Denizcilik alanındaki anlamıyla beraber bir Türkçe ağzında da şilep kelimesi yaygın olarak kullanılır. Şilep nedir, TDK sözlük anlamı ne demek, şilep neden kullanılır sorularını sizler için derledik.

Şilep Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Şilep Neden Kullanılır

TDK, Almancadan Türkçeye geçen şilep kelimesinin anlamını yayınladı. Böylelikle şilep sözcüğü Türkçe ağzındaki kullanımının yanında yeni bir anlama sahip oldu.

Şilep Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Daha çok bilinen anlamıyla şilep kelimesi, tatlı yiyeceklerin yenmesinin ardından elde kalan yapışıklığı ifade eder. Bunun yanında yapış yapış olan yerler için de şilep kullanılabilir. Almancadan Türkçeye yerleşen haliyle yük gemisi anlamını taşır. Genellikle liman şehirlerinde bu kelimenin anlamı daha çok bilinir.

Şilep Neden Kullanılır?

Sözcüklerin kendi anlamlarının dışında sahip olduğu terim anlamları da bulunur. Şilep kelimesi de denizcilik alanında yük gemilerini ifade etmek için kullanılan bir kelimedir. Bunun yanında, eldeki yapışıklık hissini daha kısa bir biçimde ifade etmek amacıyla kullanılabilir.