Eğitim Soc Nedir, Türkçesi Ne Demek? Soc Açılımı Nedir, Ne İş Yapar?

Soc Nedir, Türkçesi Ne Demek? Soc Açılımı Nedir, Ne İş Yapar?

10.12.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

SoC kavramını duyup merak eden insanlar araştırma içerisine girmektedir. SoC, günümüz teknolojisi ile çok içli dışlı olan bir sistemdir. Peki SoC ne demek? SoC açılımı nedir? Ne iş yapar detayları ile derledik.

Soc Nedir, Türkçesi Ne Demek Soc Açılımı Nedir, Ne İş Yapar

 SoC birçok önemli sitenin ve ya yazılımın siber güvenliği için yardımcı olur. Siber güvenlik adına söylenebilecek tüm kavramları kapsayabilen bir sistemdir.

Haberin Devamı

 SoC Nedir?

 SoC kısaca bir güvenlik hizmeti olmaktadır. Genellikle siber güvenlik adına tüm önlemleri almaya yarar. Hackerlar, Siber korsanlar hatta bot denilen sanal makinalara karşı bir güvenlik merkezidir. Ayrı zamanda bu merkez sistemi dış tehditlerden korunmak için yönetildiği ve olayların takip, tespit edildiği yerdir.

 SoC Ne İş Yapar? 

 SOC, Siber güvenlik olaylarının tespiti ve önlenmesi adına aksiyon alınmasını sağlayan bir merkezdir. Aynı zamanda mevcut kurumların güvenliğini sürekli izlemek ve iyileştirmek adına teknolojiyi, süreçleri hatta insan gücünü kullanan bir fonksiyondur.

 Sistem güvenlik olaylarını önlemek, tespit etmek, analiz etmek ve bunlara yanıt vermekle İlgilidir. Güvenlik operasyon merkezlerinde güvenlik analistleri ve mühendisleri görev yapar. Ayrıca güvenlik operasyonlarını denetleyen yüksek yöneticiler de bulunur.

Haberin Devamı

SoC Açılımı Nedir? 

 Güvenlik Operasyonları Merkezi olarak da bilinen bir sistemdir. Adını Security Operations Center sözcüklerinin baş harflerinden alır. Genel amacı bir kuruluşun güvenliğini sürekli izlemek ve güvenlik olaylarını analiz etmektir. Bunu ise kurumun sahip olduğu yönetim sistem ve cihazlara gönderdiği log kayıtlarıyla yapar Siber saldırıya açık tüm sistemlere gönderilen tüm log kayıtları analiz eder ve güvenlik için uygun tepkiler üretir.