Eğitim Sovyetler Birliği Nedir, Hangi Ülkelerden Oluşur? Sscb Ne Zaman Dağıldı?

Sovyetler Birliği Nedir, Hangi Ülkelerden Oluşur? Sscb Ne Zaman Dağıldı?

24.03.2022 - 02:35 | Son Güncellenme:

Sovyetler birliği, ülkelerin tarihi itibariyle merak edilen konuların başında yer aldığı görülmektedir. Sovyetler birliği, belirli ülkelerin bir arada bir güç oluşturması ile meydana gelmektedir. Sovyetler birliği nedir? Sovyetler birliği hangi ülkelerden oluşmaktadır? Sovyetler birliği ne zaman dağıldı detayları ile derledik.

Sovyetler Birliği Nedir, Hangi Ülkelerden Oluşur Sscb Ne Zaman Dağıldı


Sovyetler birliği, 1917 yılında birden fazla devletin bir araya gelerek güç niteliği oluşturması ile meydana gelmektedir. Komşu ve aynı düşüncede olan devletlerin, oluşturduğu bu topluluk genellikle askeri güç olarak nitelendirilmektedir.

Sovyetler Birliği nedir?

2. dünya savaşından sonra dünyanın en büyük ülkesi olarak yer almaktadır. Fakat daha sonra üye dağılmasıyla üye ülkeler kendi bayraklarını oluşturdular. Sovyetler birliği geniş bir coğrafya yer alan, güç unsuru olarak önemli bir yere sahip olan birliklerin başında yer aldığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

Sovyetler birliği hangi ülkelerden oluşur?

Rusya

Ukrayna

Moldova

Estonya

Letonya

Litvanya

Gürcistan

Ermenistan

Azerbaycan

Türkmenistan

Özbekistan

Kırgızistan

Kazakistan

Tacakistan

SSCB ne zaman dağıldı?

Sovyetler birliğini oluşturan ülkeler 26 Aralık 1991 tarihi itibariyle Mihail Gorbaçov istifa etmesiyle, birlik dağılmıştır. Sovyetler birliğinin başında olan Mihail Gorbaçov, uzun bir süre ülkeleri bir arada tutmayı başarmış olup, daha sonra istifa işlemi ile birlikteki ülkeler bireysel olarak güç haline geldikleri görülmektedir. Sovyetler birliğini oluşturan devletler bir devrim olarak nitelendirilen olaylar, dünya çapında büyük bir güç sahibinde olduğu birliğin oluştuğu dönemlerde, kendinden sıklık ile bahsedildiği görülmektedir.