Sözlük Geçici Faaliyet Belgesi (Gfb) Nedir, Ne İşe Yarar? Gfb Kimler Başvurabilir?

Geçici Faaliyet Belgesi (Gfb) Nedir, Ne İşe Yarar? Gfb Kimler Başvurabilir?

02.09.2022 - 13:26 | Son Güncellenme:

Geçici faaliyet belgesi, işletmelerin faaliyette bulunmaları için lisans ve çevre izni öncesi verilen belgeye denilmektedir. İşletmelerin faaliyette bulunmaları için geçici faaliyet belgesi zorunlu tutulmaktadır. Peki, geçici faaliyet belgesi nedir? GFB ne işe yarar? GFB kimler başvurabilir, sizler için derledik.

Geçici Faaliyet Belgesi (Gfb) Nedir, Ne İşe Yarar Gfb Kimler Başvurabilir

GFB almaya hak kazanan işletmelerin belge tarihinde bir yıl içerisinde lisans ve çevre izin belgelerini de almaları gerekmektedir. Faaliyetlerini yasal olarak sürdürmek isteyen bütün işletmeler, geçici faaliyet belgesine ihtiyaç duymaktadır.

Haberin Devamı

 Geçici Faaliyet Belgesi Nedir?

 ÇED Yönetmeliği'ne göre tesislerin ve işletmelerin faaliyette bulunmaları için çevre izni ve lisans öncesi verilen belgeye geçici faaliyet belgesi denilmektedir. 

 GFB Ne İşe Yarar?

 Geçici faaliyet belgesi kısa süre içerisinde verildiğinden, işletmeler faaliyetlerini yasal bir şekilde sürdürmek için GFB başvurmaktadır. Çevre izni ve lisans olmadan, işletmelerin faaliyet göstermesi GFB ile sağlanmaktadır.

 GFB Kimler Başvurabilir?

 Yeni açılan işletmeler ve tesisler, GFB için başvuru yapabilmektedir. GFB bulunmayan işletmeler ve tesisler, yasal olarak faaliyet gösterememektedir. İşletme ve tesislere verilen geçici faaliyet belgesi, 1 yıl boyunca geçerli olmaktadır.