Sözlük Gök Kubbe Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Gök Kubbe Nerededir?

Gök Kubbe Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Gök Kubbe Nerededir?

25.05.2022 - 12:33 | Son Güncellenme:

Gök kubbe kelimesi, gök anlamına gelir. Bu kelime dilimizde çok sık kullanıldığından pek çok kişi de anlamını merak ediyor ve araştırıyor. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre pek çok anlamı bulunan Gök Kubbe kelimesi, Türkçede farklı cümlelerle ya da tek başına da kullanılabiliyor. Gök kubbe nedir, TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.

Gök Kubbe Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Gök Kubbe Nerededir

 Gök kubbe kelimesi, hem sosyal medyada hem de günlük hayatta sık duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimenin anlamı her gün pek çok kişi tarafından araştırılıyor.

Haberin Devamı

 Gök Kubbe Nedir?

 Gök kubbe kelimesinin Sözlük anlamı gök demektir. Kubbe kelimesi ise, Arapça kökenli bir kelimedir.

 Gök Kubbenin TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Gök kubbe kelimesi dilimizde gök anlamına gelir. TDK sözlüğüne göre ise Kubbe kelimesi, yarım küre şeklinde olan ve yapıyı örten dam ya da kümbet anlamına gelir. Kubbe, Arapça kökenli bir kelimedir. Gök kubbe; yıldızların serpilmiş olarak göründüğü büyük kubbe anlamına gelir. Ülkemizin pek çok yerinde, camilerde minareler ile birlikte kubbeler de ön plana çıkar. Diğer yandan da farklı dönemlerde ele alınmış olan pek çok yapı üzerinde de kubbe görünür. 

 Gök Kubbe Nerededir?

 Gök kubbe, gökyüzü demektir. Aynı zamanda gök kubbe kelimesi, pek çok eserde geçer. Bu kelime, genellikle gökyüzünü nitelemek için kullanılır. Örneğin; Kendi gök kubbemiz altında sevdiklerimiz ile yaşıyoruz.