Sözlük Haşarı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Haşarı Kime Denir?

Haşarı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Haşarı Kime Denir?

28.05.2022 - 13:38 | Son Güncellenme:

Gereğinden fazla hareketli, durdurulamayan çocuklar için kullanılan haşarı, uzun yıllardır dilimizde olan bir kavram. Genelde gençler ve çocuklar için kullanılan bu terim birçok roman ve metinde de karşımıza çıkmaktadır. Peki, kimlere haşarı denir ayrıntıları ile derledik.

Haşarı Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Haşarı Kime Denir

 Haşarı kelimesi dilimizde Arapçadan geçmiş olmakla beraber, aslında kelimenin kökü 'haşerat' olacak şekilde karşımıza çıkıyor. Yani aslında kelime böcek anlamına gelirken, dilimizde kullanılan anlamı 'yaramaz' olacak şekilde değişikliğe uğramış.

Haberin Devamı

 Haşarı Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Haşarı kelimesi TDK üzerinde de 'yaramaz ve yerinde durmayan genç ya da çocuk kişi' olarak tanımlanmış. Kelime değişikliğine uğramış ve anlamından sapmış olan sözcük, sürekli yaramazlık yapan ve durdurmanın zor olduğu çocukları tanımlamak için kullanılmaktadır. Erkek çocuklar için bu tanım daha fazla kullanılır.

 Haşarı Kime Denir?

 Kendisine verile öğütleri dinlemeyen, çok hareketli, kazalara sebebiyet verebilen, çeşitli yaramazlıklar yapan ve başa çıkılmanın zor olduğu çocuklar için bu tanım kullanılabilir. Yalnızca tek bir kişi için de değil çoğul olarak da yaramaz çocukları tanımlar.