Sözlük İşaret Nedir? İşaret TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İşaret Nedir? İşaret TDK Sözlük Anlamı Nedir?

05.11.2021 - 01:57 | Son Güncellenme:

Dilimizde birçok kelime bulunmaktadır. Bu kelimelerin bazen birden fazla anlamı bulunmaktadır. Bu kelimelerden bir tanesi de işaret kelimesidir. İşaret kelimesi dilimize farklı bir dilden girdiği içinde anlamı tam bilinmemektedir. İşaret kelimesinin anlamı nedir? İşaret nedir? İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için işaret kelimesinin anlamlarını detayları ile derledik.

İşaret Nedir İşaret TDK Sözlük Anlamı Nedir

 İşaret kelimesinin anlamı genel olarak belirti anlamında kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 İşaret Nedir?

 İşaret kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. İşaret kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. İşaret kelimesinin anlamı varlığı veya oluşumu gösteren nesne olarak verilmiştir. İşaret kelimesinin anlamı belirti, gösterge ve iz olarak verilmiştir.

 İşaret TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 İşaret kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç farklı anlam çıkmaktadır. İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı anlam yükletilen şey, anlamlı iz, im olarak verilmiştir. İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı belirti, gösterge, alamet olarak verilmiştir. İşaret kelimesinin TDK sözlüğündeki üçüncü anlamı el yüz hareketleriyle gösterme olarak verilmiştir. TDK sözlüğüne göre iki adet atasözü ve deyimler bulunmaktadır. İşaret kelimesi geçen deyimler işaret vermek ve işaret etmek olarak verilmiştir.