Sözlük İşbirliği Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir? İş Birliği Yapmak Ne Demek?

İşbirliği Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir? İş Birliği Yapmak Ne Demek?

05.11.2021 - 01:55 | Son Güncellenme:

İşbirliği kelimesi günlük hayatta sıklıkla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. İşbirliği kelimesini duyduğunuz zaman siz de bu kelimenin sahip olduğu anlamla ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. İşbirliği nedir, TDK sözlük anlamı nedir? İş birliği yapmak ne demek? İşbirliği kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili detayları derledik.

İşbirliği Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir İş Birliği Yapmak Ne Demek

 İşbirliği kelimesinin konuşma sırasında oldukça fazla kullanıldığını söylemek mümkündür. Bir işin birden fazla kişi tarafından aynı amacı gerçekleştirmeye yönelik olarak yapılması da işbirliği olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 İşbirliği Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 İşbirliği kelimesi, amaçları aynı olan kişilerin bu amaç doğrultusunda birlikte eylemlerini gerçekleştirmeleri olarak ifade edilebilir. Türk Dil Kurumuna göre ise işbirliği kelimesi, erekleri ve çıkarları bir olanların bu yolda çalışmalarını birleştirmeleri durumu olarak tanımlanmaktadır.

 İşbirliği Yapmak Ne Demek?

 İşbirliği yapmak aynı amacı gerçekleştirmeye yönelik olarak birlikte çalışmak ve hedefleri gerçekleştirmek için yapılan eylemler olarak ifade etmek mümkündür. İşbirliği yapmak bir eylemi birden fazla kişinin birlikte çalışarak gerçekleştirmek için çalışması olarak ifade edilebilir.