Sözlük Kilim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kilim Ne İçin Kullanılır?

Kilim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kilim Ne İçin Kullanılır?

04.11.2021 - 04:37 | Son Güncellenme:

Eski dönemlerde sıklıkla kullanılan bir eşya olarak bilinen kilim günümüzde ise geçmiş kültürleri ifade eden bir özellik olarak bilinmektedir. Kilim halı olarak yerlere serilen ve üzerinde geleneksel desenlerini kullanıldığı dokuma bir eşyadır. Kilim nedir ve Türk Dil kurumuna göre kilim kelimesinin sözlük anlamı nedir? Kilim ne için kullanılır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Kilim Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kilim Ne İçin Kullanılır


Anadolu yerleşim bölgelerinde en eski dokumaların ve desenlerin yer aldığı bir alanı örtmek veya kapatmak için kullanılan eşyalar kilim olarak adlandırılmaktadır.

Kilim Nedir?

Eski dönemlerden günümüze ulaşmış olan dokuma veya örme şeklinde imal edilmiş desenli halı veya halı amaçlı kullanılan örtülere kilim denilmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Kilim Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre kilim kelimesi sözlük anlamı döşeme amaçlı kullanılan divan gibi yerlere serilen genellikle çok renkli ve desenli kıl ya da yün kullanılarak yapılmış halı olarak kullanılmaktadır.

Kilim Ne İçin Kullanılır?

Kilim evlerde halı yerine kullanıldığı gibi bazı özel desenler ile üretilmiş kilim çeşitleri bir duvar süsü veya örtü olarak kullanılmaktadır.

 

Yazarlar