Sözlük Matbuat Ne Demek? Matbuat Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Matbuat Ne Demek? Matbuat Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

10.01.2022 - 15:21 | Son Güncellenme:

Dilimizde eskiden kullanılmakta olan yabancı kökenli kelimelerin günümüzde de kullanıldığına rastlamak mümkün olmaktadır. Matbuat kelimesi de günümüzde kullanılmakta olan eski kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Matbuat ne demek? Matbuat TDK sözlük anlamı nedir? Matbuat kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili detayları derledik.

Matbuat Ne Demek Matbuat Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Matbuat kelimesi dilimizde yaygın olarak kullanılmayan bir kelime olduğu için anlamı da birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Matbuat kelimesinin basın manasına gelen bir kelime olduğu da söylenebilir. 

Haberin Devamı

 Matbuat Ne Demek?

 Matbuat kelimesi, Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Kelimenin dilimizde sahip olduğu anlam ise basın olarak ifade edilebilir. Günümüzde matbuat kelimesinin yerini basın kelimesi almıştır. Basın kelimesinin anlamı ise gazete, dergi gibi belirli zamanlarda çıkan yayınlarla haber ajansları ve bunların sahipleriyle çalışanlarının tümü olarak ifade edilmesi mümkündür.

 Matbuat TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Matbuat kelimesi Türk dil kurumuna göre basın anlamına gelmekte olan bir kelime olarak ifade edilebilir. Matbuat kelimesi yerine günümüzde basın kelimesinin kullanılmasının tercih edildiğini söylemek de doğru olacaktır.